Google Translate

zaterdag 25 juni 2022

Rebild Bakker deel 2

Verder met het tweede deel over Rebild Bakker. Die gaat verder waar het eerste deel is gestopt. We komen het Lars Kjær hus tegen. 



Lars Kjær en zijn vrouw Marie woonden zo'n 100 jaar geleden in dit huis. Lars Kjær was een stroper, maar zijn stroperij werd aanvaard door de lokale boeren en graven, aangezien hij het uit noodzaak deed en hij alleen jaagde op wat hij nodig had. Bovendien was hij een zeer geliefd persoon in de gemeenschap. Hoewel hij erg arm was, stond hun deur altijd open voor iedereen die het nodig had.

Tegenwoordig fungeert het huis als een museum en is het op dezelfde manier ingericht als toen ze in het huis woonden. Hoewel je het huis alleen kunt betreden door een rondleiding te boeken kun je wel door de ramen kijken hoe een familie uit dit gebied zo'n 100 jaar geleden leefde. De foto's van binnen zijn dan ook door het raam gemaakt.





Weer verder met de wandeling.



Even later komen we de bron Ravnkilde tegen. Er liggen stapstenen in de bron en het is dan ook niet de bedoeling dat je door het water loopt. Moet zeggen dat ik hier pas achter kwam toen ik de Reisgenøten aflevering weer terugkeek na het bezoek aan Rebild Bakker.




Na de bron ga je het bijzondere bos in.



In het bos is een buste te zien van de Deens-Amerikaan Max Henius (1859-1935). Hij was een drijvende kracht achter de oprichting van Rebild National Park in 1912. Zijn vader emigreerde van Polen naar Aalborg, waar hij De Danske Spritfabrikker bouwde. In 1881 emigreerde Max Henius naar de VS en vestigde zich in Chicago. Om de buste te bekijken moet je wel even naar beneden gaan.








En dan is het alweer het einde van de wandeling. We hebben de verkorte route gedaan omdat we nog andere gedeeltes van de omgeving wilden bekijken.

Rebild Porten.

Rebild Porten.

Museum Rebild.

2 opmerkingen: