Google Translate

vrijdag 12 augustus 2022

Verhuizing - vakantie

Deze zomer verliep alles wat anders dan anders. De afgelopen twee jaar zijn we naar Denemarken geweest. Het leek daarom meer een Blog Denemarken dan een Blog Zweden. Deze zomer totaal iets anders gedaan. Onze dochter gaat studeren in Linköping en het was de bedoeling om wat spullen mee te nemen in de auto en vervolgens in Linköping wat te halen. Er is daar een Ikea aanwezig dus de meeste spullen zouden we daar kunnen halen. Na lang wikken en wegen en kijken wat de prijzen zijn van de Ikea in Zweden hebben we besloten om haar spullen mee te verhuizen naar Linköping. De aanhangwagen van mijn vader geleend en deze propvol geladen met meubels, matras, kleren, fiets en allerlei andere spullen. Hierdoor zaten we eigenlijk vast aan een reis naar Zweden via de bruggen. Omdat we zo laat waren met plannen werd een bootreis erg prijzig. De tolbruggen in Denemarken zijn dan een goedkoper alternatief. Via Ferry ticket retourtickets gehaald voor de twee tolbruggen in Denemarken. Kosten €298,-.voor een auto met aanhangwagen. Het resultaat is hieronder te zien. Natuurlijk ook een dekzeil erover heen gedaan en dat was nodig ook want het regende met bakken uit de lucht toen we in Zweden waren.



Vervolgens moest er nog een huisje gevonden worden in de omgeving van Linköping. De keuze is gevallen op een huisje in de gemeente Kinda via Airbnb. Het ligt op ruim dertig minuten van Linköping. Zeven nachten geboekt. Daarna nog drie nachten geboekt in de omgeving van Vissefjärda in de provincie Kalmar. Omdat de afstand vanuit huis naar Kinda wel erg lang was ook maar een nacht geboekt in Tåstarp,

Na drie dagen was alles uitgeladen, in elkaar gezet, spullen gekocht en alles ingericht. 



De rest van de dagen vakantie gehouden. Het was even weer wennen na twee jaar Denemarken. In Denemarken lag alles redelijk dicht in de buurt. In Zweden weer veel gereden. Niet alle dagen waren geslaagd zoals het bezoek aan Norrköping. Die viel letterlijk in het water door alle regen en ook Karlskrona viel tegen. In 2016 waren we daar al een keer geweest en toen was het zeer gezellig daar. Nu was er helemaal niets te doen daar. Vervolgens naar wat loppis gezocht in de buurt. We hadden de aanhangwagen mee dus kunnen er wat grotere spullen mee. Maar helaas waren er in Kinda geen loppis aanwezig en in Kalmar voornamelijk Antikt & Kuriosa. In ieder geval weer een aantal plekken bezocht. Ook even weer op Öland geweest. Zelf heb ik het redelijk beperkt gehouden met een boek en een schilderij.



Verder drie stoelen, een voddekleed en een kist weten te vinden. De aanhanger ging helaas redelijk leeg weer terug naar Nederland. 



Wel weer veel pakjes Blåbär thee gehaald en natuurlijk weer op zoek gegaan naar de Bumlingar Blåbär godis. Dan kom je erachter dat we er al weer een aantal jaren niet meer in Zweden zijn geweest. Ze waren niet meer te verkrijgen in verschillende godis winkels. In Ängelholm waar we elke keer een stop maakten en naar de ICA Maxi en de godis winkel gingen bleek dat de godis winkel verdwenen was. Ook in het godis vliegtuig Godisflyget Candy Airlines waren er geen Bumlingar Blåbär meer aanwezig. In een aantal godis zaken waren de Bumlingar Blåbär bakken bijna leeg. Bij navraag bleek dat er geen nieuwe Bumlingar Blåbär meer komen. Dit antwoord kregen we van een aantal godis zaken. Het lijkt erop dat ze uit de handel genomen zijn. Wat er nog was allemaal meegenomen. 

Het was best wel een drukke ervaring om in anderhalve week een verhuizing te doen en wat vakantie te vieren. Ook het reizen in Zweden zelf viel na twee jaar Denemarken erg tegen. In de omgeving van Vissefjärda kwamen we niet veel interessante dingen tegen. In Kinda ook niet. In het Kinda gebied zijn eigenlijk alleen maar natuurreservaten. De hoofdstad van Kinda is Kisa. Een bezoek gebracht aan Kisa maar dat viel tegen. Totaal geen sfeervolle plaats. Wij zijn niet de enige die dat vinden. De website Zweedse Info geeft hetzelfde aan. Daarnaast is het reizen met een aanhangwagen waarmee je maximaal tachtig kilometer mag in Duitsland, Denemarken en Zweden een langdurige onderneming. Op de heen- en terugweg waren we zeventien en een half uur onderweg. Dan heb je gelijk het volgende nadeel van Zweden ten opzichte van Denemarken en dat is de reis en de prijs. Het voordeel van Zweden ten opzichte van Denemarken is de natuur. De natuur is in Zweden veel mooier en de wandeltochten zijn er zwaarder. Al met al is de verhuizing geslaagd en daar was het allemaal om te doen.

6 opmerkingen:

  1. Ja en wat een fraai appartement heeft je dochter gevonden in de buurt van Linköping!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker weten. Een kamer, een eigen WC en eigen douche. Supermarkt op loopafstand. En dat voor weinig geld. Eind augustus begint de studie. Hopen dat het bevalt na een tussenjaar.

      Verwijderen
  2. Fijn dat de verhuizing gelukt is. Hopelijk gaat jullie dochter het er erg naar haar zin krijgen.

    Wat een mooie spullen hebben jullie weer gevonden, al zijn het er niet zoveel als jullie gehoopt hadden. Heb je eindelijk eens een aanhanger mee, is er geen loppis te vinden.
    En jammer dat de snoepjes die jullie zo lekker vinden uit het assortiment gaan. Van alle snoepjes die ze hebben, juist die. Maar jullie hebben in ieder geval de thee nog :-)
    Als jullie het verder maar naar jullie zin hebben gehad en wat je zelf al zei, de verhuizing is gelukkig geslaagd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hadden deze keer wel extra ruimte over in de auto doordat de kist goed gevuld kon worden. Dat scheelde wel in de terugreis met die hitte.

      Wat thee betreft. 16 pakjes gehaald. Daar kunnen we weer een tijdje mee doen.

      Ach en de aanhanger niet vol scheelt weer ruimte in huis. Nu de stoelen nog opknappen maar dat ga ik niet doen ☺.

      Verwijderen
  3. Wat een heerlijke post….en wat een mooi appartement heeft jullie dochter…is er nog een appartement vrij daar? Ik zoek nog steeds …🙈 ik ben ooit in Denemarken geweest twee keer zelfs maar Zweden lijkt mij ook super…wieweet ooit…nou ik heb genoten van jullie belevingen…liefs Ria en Leaf natuurlijk 🍀🐾💗🍀

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, geen appartementen meer vrij. Een aantal studenten waren te laat met inschrijven en konden geen kamer meer vinden. Die krijgen als het goed is een tijdelijk onderkomen. Na de studie moet je er ook weer uit om plaats te maken voor andere studenten.

      Hopelijk kunnen jullie wat vinden.

      Verwijderen