Google Translate

zondag 5 januari 2020

Bunkermuseet Hirtshals

Naar aanleiding van deze post van Hip en Kleurig waren we wat eerder vertrokken van huis om de vuurtoren en de Duitse bunkers in Hirtshals, Denemarken te bekijken voordat we de boot opgingen van Hirtshals naar Kristiansand, Noorwegen. De informatie die ik had opgezocht in de post over Sirevåg kystfort komt goed uit. Bij het bekijken van de foto's stonden op de bunkers in Hirtshals ook weer Regelbau nummers bij de ingang van de bunkers.

Volgens de bunkersite website blijkt dat de Hirtshals bunkers meer verspreid lagen dan we dachten. We hebben het zuidelijke gedeelte bezocht.

Meer informatie over het bunkermuseum is te vinden op de VHM website. Op de website van Festungen is meer te vinden over de Atlantik Wall. Door deze post en de vorige post ben ik weer wat meer gaan verdiepen in de Tweede Wereldoorlog, hoe is deze ontstaan en hoe was het verloop van de oorlog. De Atlantik Wall was daarvan een onderdeel die in 1942 gestart werd en zeven maanden later klaar moest zijn. Bij de aanvang van de bouw had Duitsland onvoorziene problemen met de strijd tegen de Sovjet Unie tijdens Operatie Barbarossa. De beste soldaten werden naar het oostfront gestuurd en de 8000 Atlantik Wall bunkers werden bemand door 300.000 onervaren soldaten. Het resultaat is bekend en de bunkers zijn een herinnering aan een periode die velen helaas nog steeds tot verbeelding spreken.Regelbau R622.Regelbau V174.2 opmerkingen:

  1. Het is en blijft een bijzonder fenomeen, die bunkers. Heb je de vuurtoren ook gezien?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker weten en dan te bedenken dat ze 8000 bunkers in ongeveer een jaar tijd gebouwd hebben. De vuurtoren ook gezien maar niet naar binnen gegaan. We moesten de boot op.

      Verwijderen