Google Translate

maandag 28 september 2020

Forhøret - Face to Face

Seriedetails:
Titel: Forhøret - Face to Face
Regisseur: Christoffer Boe
Jaar: 2019
Concept: Christoffer Boe en Jakob Weis
Acteurs: Ulrich Thomsen, Alma Ekehed Thomsen, Katrine Greis-Rosenthal
Duur: 8 afleveringen van 30 minuten
IMDB cijfer: 7,0Samenvatting:
Bjørn is een politierechercheur van middelbare leeftijd. Wanneer hij op een dag een bezoek brengt aan het mortuarium voor een zaak, ontdekt hij dat zijn tienerdochter dood is. De morbide verrassing schokt Bjørn die niet gelooft in de uitspraak van de lijkschouwer dat zijn dochter zelfmoord heeft gepleegd. Bjørn begint onderzoek te plegen naar de doodsoorzaak van zijn dochter, ondanks dat iedereen om hem heen hem wil laten geloven dat ze zelfmoord heeft gepleegd.

De serie:
Een Deense serie die uit acht afleveringen van dertig minuten bestaat. Elke aflevering is een apart deel en vindt plaats op een andere plek. Forhøret betekent "Het verhoor" en iedere aflevering is inderdaad een verhoor. Het verhoor begint al in het eerste deel bij de lijkschouwer. Politierechercheur Bjørn doet hier een bizarre ontdekking. Zijn dochter ligt onder het kleed van de lijkschouwer. Het zou zelfmoord zijn. Bjørn, die een zeer slecht contact had met zijn dochter gelooft het niet en gaat op zoek naar bewijs dat zijn dochter vermoord is en geen zelfmoord heeft gepleegd. Wat volgt zijn verhoren van verschillende mensen die op de een of andere manier betrokken zijn geweest met het leven van zijn dochter. Was het inderdaad zelfmoord of toch moord?

Conclusie:
Een minimalistische misdaadserie die mij op de een of andere manier deed denken aan de Sin City film. Absurd, vreemd en apart maar toch echt. Veel dialogen maar dit stoort niet. Wel goed opletten omdat de verhoren allemaal betrekking hebben op het leven van Christina, de dochter van Bjørn, en allemaal met elkaar te maken hebben. In het laatste deel wordt het nog spannend ook. Een interessante serie die een compleet andere insteek heeft dan andere misdaadseries. Mooi gedaan.

Recensies:
- Scandinavisch Leven
- Moviemeter
- Scriptgirl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten