Google Translate

maandag 27 september 2021

Misa Mi

Filmdetails:
Titel: Misa Mi 
Regisseur: Linus Torell
Jaar: 2003
Acteurs: Kim Jansson, Lena Granhagen, Per Nilja
Duur: 80 minuten
IMDB cijfer: 5,7


Trailer is op Youtube te zien.

Samenvatting van Moviemeter:
Na de dood van Misa's moeder heeft ze absoluut geen zin in de nieuwe vrouw van haar vader. Daarom vertrekt ze naar haar oma in Lapland, het magische land waar haar moeder opgroeide. Ze ontmoet leeftijdsgenoot Gustav en zijn familie en langzaam went ze aan de eeuwenoude nomadische cultuur waar het geloof in leven na de dood springlevend is. In het hoge noorden sluit Misa vriendschap met een eenzame wolvin met twee welpjes. Als de wolvin dreigt te worden gedood door stropers zet Misa alles op het spel om haar te redden.

De film:
Op Netflix is de Zweedse film Misa Mi te zien. Misa komt uit Stockholm en heeft geen zin om met de nieuwe vriendin van haar vader, gespeeld door Magnus Krepper, mee te gaan naar Skåne. Ze heeft het verlies van haar moeder nog niet verwerkt en gaat naar haar oma in Lapland. Hier komt ze in aanraking met de Samische cultuur en die botst best wel totdat ze een wolvin ontmoet.

Conclusie:
Geweldige film die het leven van de Sami goed weergeeft. Zo maakt Misa het oormerken van de rendieren mee en komt ze in contact met het geloof van de Sami. Gaat haar dit helpen om de dood van haar moeder een plek te geven? En wat is de rol van de wolvin en haar twee welpjes in het verhaal? Gewoon kijken en genieten van het verhaal die wat de wolven betreft wat lijkt op de film Ulvesommer.

De film is opgenomen in Arjeplog. Er verschijnt bij het oormerken van de rendieren een helikopter van Miekak in beeld.

Muziek is ook aanwezig. Het nummer Satin con Blond van Surferosa.


En de eindsong Don't give up van Eagle-Eye Cherry.


De rol van de oma van Misa wordt gespeeld door Lena Granhagen en ze zingt naast het acteren. Hieronder is ze te horen. Ze zingt trouwens niet in de film.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten