Google Translate

zondag 6 februari 2022

Reisverslag: En weer een dag met storm…

Ook op mijn laatste volledige dag hier op de Lofoten is het storm. Gelukkig is er een heel leuk en interessant museum op de Lofoten en ligt dit museum ook nog eens op 15 minuten rijden van mijn AirBnb :). Dan heb ik toch nog wat te doen vandaag! Ik heb het hier over het Lofotr Vikingmuseum. De openingstijden zijn beperkt in de winter - in januari is het museum maar twee dagen open en in februari tot en met april vijf dagen. Je komt eerst in een aparte ruimte (de archeologische expositie) waar je een koptelefoon kunt lenen en via je telefoon naar een audio guide kunt luisteren. Eerst vertellen mensen over de geschiedenis van de Vikings en hoe ze leefden. Ook is er een leuke film van ongeveer een kwartiertje te bekijken, dit ging over een Viking gezin dat naar IJsland vertrok en hun boerderij achterlieten in Noorwegen. In de laatste ruimte bevinden zich een aantal kasten met daarin voorwerpen die zijn gevonden, bij bijna elk voorwerp kun je een verhaal luisteren. Heel interessant om naar te luisteren en om de voorwerpen te bekijken. 

Foto’s archeologische expo:






Hierna loop je naar ‘The chieftain’s house’, dit is een replica van het langste Viking huis dat ooit gevonden is. Hier lopen een aantal medewerkers rond, gekleed in Viking-stijl, en zij kunnen je vragen beantwoorden en meer informatie vertellen. Ook kun je hier eten/drinken, maar verder is er niet heel veel te beleven. Leuk om doorheen te lopen, want het is leuk opgezet. In de winter zijn er verder niet zoveel activiteiten helaas, dit is in de zomer anders volgens de website. Nu was het ook nog zo’n mega storm dat ik niets buiten heb kunnen bekijken, ik kon echt niets zien en m’n gezicht deed pijn van de combinatie wind en sneeuw ;). 

Foto’s Chieftain’s house:






In het café op het einde hangt hele leuke kunst die je kunt kopen!

5 opmerkingen:

  1. Leuk dat ze het Vikingmuseum bezocht heeft. Apart om het met zoveel sneeuw te zien. Wij hebben het gezien toen alles eromheen groen was. Zo anders. Maar de Lofoten in de winter heeft wel iets. Bijzonder om dat jaargetijde een keer mee te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En in de zomer is er meer te doen. De entreeprijs was nu ook wat lager dan in de zomer. Jammer dat het gebouw weg viel in de sneeuw. Op de website zag het er mooi uit.

      Verwijderen
    2. Ja, dat is natuurlijk waar. In de sneeuw zie je niet het hele gebouw. En in de zomer is er inderdaad van alles te doen. Maar toch leuk dat ze in het museum geweest is.

      Verwijderen
  2. Toch leuk je dag besteed ondanks de storm, mooi museum! En het ziet er buiten wel heel wit uit.

    BeantwoordenVerwijderen