Google Translate

maandag 12 november 2018

Gidseltagningen - Below the surface

Serie details:
Titel: Gidseltagningen - Below the surface
Verhaal: Kasper Barfoed en Jesper Bernt
Jaar: 2017
Acteurs: Johannes Lassen, Alexandre Willaume, Peder Thomas Pedersen
Duur: 8 afleveringen (57 minuten per aflevering)
IMDB cijfer: 7,1


Samenvatting:
Drie gemaskerde mannen gijzelen vijftien onschuldige mensen in een metrostel onder Kopenhagen. Een antiterrorisme eenheid onder leiding van Philip Nørgaard en Louise Falck wordt uitgestuurd om hen te bevrijden. De media volgen de gijzeling op de voet. Zeker wanneer Naja Toft optreedt als tussenpersoon en een inzamelactie start om het losgeld bijeen te krijgen. De publieke opinie over de vraag of er al dan niet moet onderhandeld worden met de terroristen, verdeelt het land. Acht dagen lang houdt de gijzeling Denemarken in zijn greep, acht dagen waarin de angst groeit en de ondergrondse gijzelaars alle hoop om te overleven verliezen.


De serie:
Een terroristische actie in de metro midden in Kopenhagen. Acht dagen, acht afleveringen. De snelheid zit er goed in en je krijgt direct een gedeelte uit het recente verleden van Philip Nørgaard te zien. Hij heeft een relatie met Louise Falck maar dat houdt geen stand vanwege de nachtmerries uit het verleden. Feit is wel dat Louise in het team van Philip zit en dit levert een interessante verhaallijn op. Het thema is actueel en de terroristen zijn hard. De gegijzelden hebben ieder een eigen verhaal en die wordt per aflevering vertelt in dezelfde stijl als in de serie The Rain. Presentatrice Naja Toft zorgt voor de nodige spanning tussen de beide partijen.

Conclusie:
Een superspannende serie. Een gijzeling in de metro diep onder de grond. Het deed mij denken aan wat er in 2017 in het trein- en metrostation van Stockholm gebeurde. We stapten uit en er was een alarm te horen. Het station moest direct ontruimd worden. Het zou een terroristische actie geweest kunnen zijn, maar was het gelukkig niet. Dit maakt de serie geloofwaardig. Ondanks dat de serie maar uit acht afleveringen bestaat, had ik soms wel het gevoel dat het lang duurde voordat er wat gebeurde. Dit verklaart dan wel weer de rol van Naja Toft.

De hoofdrolspelers Johannes Lassen (Philip Nørgaard) en Sara Hjort Ditlevsen (Louise Falck) spelen hun rol erg goed. Het leuke is dat ze in een andere serie, Advokaten (The Lawyer), ook samen te zien zijn. Wel vreemd om dan vooral Johannes Lassen in een andere rol te zien.

Van Gidseltagningen is een tweede seizoen in de maak. Dit is te lezen op de websites van Nordic Drama en Lise Risom Olsen.

Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten