Google Translate

dinsdag 29 mei 2018

The Rain

Serie details:
Titel: The Rain
Verhaal: Jannik Tai Mosholt, Christian Potalivo en Esben Toft Jacobsen
Jaar: 2018
Acteurs: Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Boe Følsgaard
Duur: 8 afleveringen (ongeveer 45 minuten per aflevering)
IMDB cijfer: 6,2Samenvatting:
De wereld zoals we die kennen bestaat niet meer. Zes jaar geleden roeide een virus, dat zich verspreidde via de regen, bijna de volledige Scandinavische bevolking uit. Een Deense broer en zus verlaten de veiligheid van hun bunker en stellen vast dat de beschaafde wereld verwoest is. Ze sluiten zich aan bij een groep jonge overlevers en ondernemen een tocht door het verlaten Scandinavië op zoek naar enig teken van leven. Los van alle maatschappelijke regels en hun verleden hebben ze nu de vrijheid om te zijn wie ze willen zijn. Tijdens hun strijd om te overleven, worden ze geconfronteerd met liefde, jaloezie en de uitdagingen van volwassen worden.

De serie:
Een Deense Netflix original serie met een Engelstalige titel. Ik was erg benieuwd hoe dat zou worden. Is het een Deense serie waarin Engels wordt gesproken of praten ze toch Deens? De afleveringen die ik gezien heb waren niet in het Engels maar in het Deens en soms hoorde je Zweeds en Engels. Het verhaal speelt zich af in Denemarken, maar men gaat ook naar Zweden. De serie is trouwens wel beschikbaar in het Engels. De acteurs hebben de scenés in het Deens en in het Engels opgenomen. De Engelse versie is natuurlijk voor Amerika bestemd.

De serie valt volgens mij in het Young Adult genre. Dit is duidelijk te horen aan de muziek. De volledige soundtrack bestaande uit veertig nummers is op Spotify te beluisteren. Best wel goede muziek die in het eerste deel begint met het zeer toepasselijke nummer Rain on me van Erick Serna and The Killing Floor. Niet Scandinavisch zoals zoveel nummers. Toch zitten er een aantal Scandinavische titels tussen.


Met de muziek zit het dus wel goed. Nu de serie zelf. De eerste aflevering is een belangrijke want in deze aflevering wordt een periode van zo'n zes jaar overbrugt. Het begint allemaal in de stad Vordingborg. De aflevering komt na een spectaculair begin saai over, want het speelt zich voornamelijk af in een bunker. Advies is om toch door te kijken. Het wordt alsnog spannend en vermakelijk.

Conclusie:
Een simpel verhaal die mooi in beeld is gebracht. Er wordt direct begonnen met de uitbraak en in elke aflevering wordt er teruggeblikt naar het leven vlak voor de regen. Goede muziek en mooie beelden van de regen en de verwoeste wereld. Een aantal plekken heeft Visit Denmark beschreven. Een groot voordeel is ook de lengte van de serie, acht afleveringen met een lengte van 35 tot 45 minuten per aflevering. Natuurlijk is het af en toe sterk overdreven, maar dat hindert niets. Gewoon kijken en genieten. Hopelijk verschijnen er nog maar van zulke Netflix originals.

Recensies:
- Mijn serie
- De Nachtvlinders
- Hollywood Reporter
- De Morgen
- Digital Spy
- Nordic Fantasy
- NRC
- Dutch Cowboys
- Indie Wire

2 opmerkingen:

 1. Gisteravond de 1e aflevering gekeken. Toevallig dat ik nu jouw bericht lees.
  We weten nog niet zo goed wat we ervan vinden....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker de tweede aflevering gaan kijken. Alleen al voor de beelden van een vervallen Kopenhagen.

   Verwijderen