Google Translate

woensdag 12 september 2018

Undercover in the Alt-Right

Film details:
Titel: Undercover in the Alt-Right
Jaar: 2018
Regisseur: Patrik Hermansson
Verhaal: Patrik Hermansson
Duur: 57 minuten
IMDB cijfer: 7,2De documentaire:
De documentaire Undercover in the Alt-Right was afgelopen donderdag te zien op Canvas. De Zweed Patrik Hermansson van de Hope not Hate organisatie is een jaar lang undercover gegaan bij de Alt-Right organisatie. Het resultaat is een rapport van Patrik Hermansson dat hier is te lezen en deze documentaire. Het project is begonnen als een Kickstarter project. De documentaire laat goed zien hoe men denkt in de Alt-Right organisatie. Het begint in Groot Brittannië en eindigt in de Verenigde Staten en wel op 12 augustus 2017 in Charlottesville. De documentaire duurt maar uur en je maakt het daarom niet echt mee hoe Patrik infiltreert in de organisatie. Ze accepteren hem in Londen wel erg snel omdat hij een Zweed is. De leider van het London Forum, Stead Steadman, heeft een liefde voor Zweden en de deal is dat Patrik, die voor deze gelegenheid zichzelf de naam Erik Hellberg heeft gegeven, Steadman Zweeds leert. Zo gezegd zo gedaan en Patrik wordt steeds verder geïntroduceerd in de Alt-Right kringen zoals Jez Turner en Colin Robertson. Het wordt grimmiger zodra Patrik naar Amerika gaat. De invloed van Alt-Right tijdens de Amerikaanse verkiezingen wordt duidelijk en het onderstaande fragment kan ik mij nog herinneren. Dit fragment komt ook voor in de documentaire.


In Amerika kom je meer te weten over Greg Johnson, Northwest forumTrue Cascadia, Richard SpencerPepe the frog en Donald Trump.

Dat Patrik een Zweed is heeft geholpen met zijn infiltratie in Alt-Right. De Alt-Right leden zien zichzelf verwant met de Vikingen en aanbidden Odin.

Conclusie:
Een actueel onderwerp met Donald Trump aan de macht. Daarnaast is het ook nog eens actueel in Zweden. Afgelopen zondag waren er verkiezingen en de SD heeft deze keer veel stemmen binnengehaald. Niet echt een positieve gedachte. Bij het zoeken naar informatie kwam ik het toepasselijke nummer Make America great again van Pussy Riot tegen. Een betere afsluiting kan ik niet bedenken.

1 opmerking:

  1. Yes ...it's a specific time noadays to the extreme-right party...unfornatiely ...
    I can not say I'm so Happy about it...becouse take a look asteen of words history ....
    Thanks for tip about Undercover alt-right .

    BeantwoordenVerwijderen