Google Translate

donderdag 13 juli 2023

Fredensborg Slotshave

Een dag eerder waren we bij kasteel Frederiksborg geweest. De volgende dag kwamen we kasteel Fredensborg tegen. Ik zat zelf nog bij Frederiksborg en dacht dat we er al geweest waren. Toch heen gegaan en het bleek dus kasteel Fredenborg te zijn. Je kunt niet dichtbij het kasteel komen maar wel een rondje lopen in de tuinen van het kasteel, de Slotshave. Volgens Visitnordsjælland is Fredensborg Slotshave waarschijnlijk de mooiste tuin van Denemarken, een unieke koninklijke barokke tuin. In Slotshave vind je een uniek inzicht in de Deense geschiedenis, architectuur, tuinieren en beeldhouwkunst, die samensmelten tot één cultureel juweeltje. De tuin is in de 18e eeuw aangelegd in de pompeuze barokke stijl, bekend van Versailles bij Parijs. Later werd de tuin gedeeltelijk omgevormd tot een meer romantische tuin met bossen en meren. De afgelopen jaren is de tuin teruggebracht in de oorspronkelijke barokstijl, met lange lindelanen die ontspringen aan het stervormige kasteel, dat ooit symbool stond voor de macht van de koning. De lange lanen komen uit in het idyllische Esrum-meer en onderweg kom je een aantal pas gerestaureerde historische marmeren sculpturen tegen gemaakt door de beeldhouwer Johannes Wiedewelt.

De tuinen waren leuk. Het privégedeelte was op het moment dat we er waren niet geopend. Maakt ook niet uit want er is genoeg te zien in de tuinen rondom het kasteel. Helemaal mooi was dat de vallei van de Noormannen hier te zien is. Ik had er wat over gelezen en leek mij ontzettend interessant en had gedacht dat het bij de tuinen van kasteel Fredriksborg lag. Dat bleek niet het geval te zijn want de vallei is te zien in Fredensborg Slotshave. Meer over de vallei van de Noormannen is in een toekomstige post te lezen. 




Kejseren villa

Hierboven een foto van Kejseren villa. In 1885 kochten Tsaar Alexander III van Rusland en keizerin Maria Feodorovna de villa. Deze villa heeft een bijzonder verhaal en het verhaal is hier te lezen. Meer over de villa is te lezen op de Kejsere Villa website en op de Russian history in Denmark website.










In de tuinen kom je op een gegeven moment bij de Hermitage-paviljoens. Een geweldige plek waar men bezig is met de restauratie van de paviljoens. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten