Google Translate

zondag 1 september 2024

Fulufjellet National Park Noorwegen

Nadat we Njupeskär hadden bezocht was ik eigenlijk benieuwd hoe Fulufjellet er aan de Noorse kant eruit ziet. Er zou een ingang zijn bij Brynflået volgens deze website. Hier is ook wat informatie te vinden over de Noorse kant van Fulufjellet. Er zou een Sherpa trap aanwezig zijn zoals ook bij Prestholtrunden het geval was. Dus op naar Noorwegen. 

Eenmaal in Noorwegen aangekomen op zoek gegaan naar Brynflået waar de ingang zou zijn. We kwamen op een soort park en aan het begin stonden de onderstaande borden. Nog 6,1 kilometer, dat kan eigenlijk niet missen.
 
 
De berg op rijden. Op de berg allemaal vakantiehuizen en bovenaan de berg nog een aantal huizen in aanbouw. Geprobeerd om met de auto die weg te nemen maar de bodem van de auto raakte de grond en besloten om maar terug te gaan. Iets terug was een afslag die we maar hebben genomen. Na een tijdje rijden leek het erop dat de weg nergens naar toe leidt. Gedraaid en weer terug. Later die dag in het vakantiehuisje uitgezocht hoe het nu zat en we hadden dus iets verder moeten rijden. Via deze weblink op internet gaan zoeken en ik kwam de onderstaande drie foto's tegen. Op de eerste foto is de slingerende weg op de berg te zien. De drie rode puntjes rechtsboven is volgens mij de weg naar de ingang. Op die weg hebben we gereden :-(. 


Op de onderstaande foto is het goed te zien. We zijn tot aan punt 1 gereden en hadden nog iets verder moeten rijden naar punt 2.


 
Bij punt 2 is op de onderstaande foto een gebouw te zien. Dat moet haast wel het beginpunt van de wandeling met de Sherpa trap zijn. Op de site van Alltrails is dit te zien. Ontzettend balen dat we die gemist hebben.



De berg weer afgereden en toch maar een paar foto's gemaakt. Het uitzicht was wel mooi. Ook nog naar het alpincenter geweest maar dat was niet veel. Misschien in de winter wel als ik de beoordelingen op Tripadvisor lees maar in juni was er helemaal niets te doen. Eigenlijk hetzelfde als op de berg zelf. Niemand te zien.



 
Eenmaal weer op weg naar beneden hebben we weer verder gezocht en kwamen terecht op een vaag weggetje waar je net met de auto door kon. Op een gegeven moment kwamen we de onderstaande wegwijzer tegen die een blauwe wandelroute aangeeft. 2,1 km naar de parkeerplaats van Østsidevegen en we reden op de Brynvegen. Ook dit weer achteraf uitgezocht en het is de Fulufjellet - Brynflået - Brynsvegen wandeling. De wegwijzer is hier te vinden op internet.




 
De wandeling niet gedaan omdat we ergens midden op een pad stonden en daar niet konden parkeren. Muggen waren er wel genoeg. Daar hadden we in Zweden veel minder last van. Het was in ieder geval een beste zoektocht om iets te vinden en uiteindelijk de Brynflå - Fulufjelltrappa wandeling niet gevonden. In ieder geval erachter gekomen dat de Zweedse kant van Fulufjellet National Park veel duidelijker is aangegeven dan de Noorse kant. Zo was de afslag op de bergweg naar Fulufjelltrappa niet aangegeven. Lekker onduidelijk allemaal. Het was achteraf een leuke zoektocht op internet naar de dingen die we wel gezien hebben. Mochten we ooit weer in Idre komen dan gaan we zeker weer een poging wagen als dat nog kan.

2 opmerkingen:

  1. Jammer dat het allemaal zo onduidelijk aangegeven staat daar. Jullie waren er bijna. Toch mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen