Google Translate

maandag 24 augustus 2015

Fjällbacka

Fjällbacka, het plaatsje waar onder andere de verhalen van schrijfster Camilla Läckberg zich afspelen en actrice Ingrid Bergman haar zomervakanties doorbracht. Eindelijk zijn we er een keer geweest. Er is al veel over het plaatsje geschreven en ik heb er eigenlijk weinig aan toe te voegen. Het was er drukker dan ik had verwacht. In de Fjällbackamorden films ziet het er altijd zo rustig uit :-). De meeste Fjällbackamorden verfilmingen heb ik wel gezien. Aan de boeken zelf ben ik nog niet begonnen. Mijn vrouw heeft al wel bijna alle boeken gelezen. Leuk om het plaatsje een keer in het echt te zien. Leuk was ook het boekenwinkeltje met alle boeken voor 20 SEK per stuk. Hier heb ik nog twee leuke boeken gekocht over Öland en de archipel van Göteborg. Ik moest me echt inhouden om niet meer te halen.

Zoals gezegd is er over Fjällbacka genoeg informatie te vinden. Op het Hej Tjorven blog, het Dag Trygsland Hoelseth blog en Stralend Schrijven mooie blogposten over Fjällbacka en op Stralend Schrijven en VisitSweden alle informatie over Camilla Läckberg. Meer informatie over Fjällbacka zelf is te vinden op hun eigen website.


De winkel Tång.
Ingrid Bergman's torg


Kungsklyftan
Vetteberget
Vetteberget

Galleri Grön.
Bij het toeristenbureau een boekenkastje.
Ik heb het vermoeden dat we in de toekomst vaker dit plaatsje gaan bezoeken. We hebben namelijk nog lang niet alles gezien. De kerk van Fjällbacka natuurlijk wel, die komt in een toekomstige blogpost aan bod.

15 opmerkingen:

 1. Aah leuk, wij waren er ook. Mijn blogje volgt nog.
  Mooi he, daar!
  groet Marga

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je had inderdaad al geschreven dat jullie er geweest waren. Ben benieuwd naar de foto's :-).

   Verwijderen
 2. Ik dacht al, wat komt de naam me bekend voor, maar in het zomernummer van de Nordic is er ook een artikel gewijd aan Fjällbacka :o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu je het zegt. Ik kan me er nu weer wat van herinneren. Ik ga dat nummer opzoeken.

   Verwijderen
  2. De Nordic met het artikel gevonden. Mooie foto vanaf het water hebben ze gebruikt.

   Verwijderen
 3. Wat leuk om er al die plaatjes van te zien. Heb onlangs al d'r boeken gelezen en had er een wat meer 'Zweeds' beeld bij. Dit stadje lijkt echt superveel op Lillesand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb even gekeken en Lillesand ziet er leuk uit. Staat genoteerd :-).

   Verwijderen
 4. Wat een leuk plaatsje. Als we daar ooit in de buurt zijn willen we het ook eens bezoeken. En dan die boeken voor 20 SEK, daar zou ik ook niet aan voorbij kunnen komen :-)

  Lillesand staat hier nu ook genoteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker bezoeken. Erg leuk. Wat me opviel is dat de boeken in Zweden erg goedkoop zijn. In dit winkeltje waren de boeken gloednieuw. Ik denk zelf dat het een tijdelijke winkel is. Vlak buiten Fjällbacka was er ook nog een Rode Kruis loppis. Daar ook al drie boeken gehaald. Het is dat de ruimte in de auto beperkt was, anders had ik er veel meer meegenomen :-).

   Verwijderen
 5. Wij zijn er ook al verschillende keren geweest, maar dat boekenwinkeltje heb ik niet gezien? Waar is het ergens? Heb vorig jaar wel een boek van Läckberg gekocht in het bureau voor toerisme daar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het een soort popup store was. Ik heb geen foto's gemaakt van de winkel. De winkel zat in de straat naar de haven toe. Kun je eigenlijk niet missen als je er bent. Voor 20 SEK per nieuw boek kun je de winkel ook niet lang open houden :-). In het toeristenbureau lagen inderdaad veel boeken van Camilla en een leuk boekenkastje voor de deur .

   Verwijderen
 6. Wij zijn er dit jaar voor de tweede keer geweest, en nu dus ook bij de kerk geweest.

  BeantwoordenVerwijderen