Google Translate

zondag 20 augustus 2017

Architectuur en design in het ArkDes museum, Stockholm

Deze post verscheen op 16 september 2016 op de Nordik Living website. Omdat de Nordik Living website uit de lucht is gehaald, heb ik besloten om de posten die ik voor Nordik Living gemaakt had alsnog op mijn eigen blog te plaatsen.


In de zomer van 2016 verbleven we een week in de omgeving van Stockholm. Op die manier was het mogelijk om meer van Stockholm te kunnen zien dan die keren dat we er een dag waren. Het leuke is dat sinds februari 2016 de toegangsprijzen voor een aantal musea zijn geschrapt. Je kunt ze dus gratis bezoeken en dit is best wel voordelig voor een gezin met vier volwassenen.

Op de website van Visit Stockholm kun je terugvinden welke musea je gratis kunt bezoeken. We hadden van te voren een aantal musea opgezocht. Op het lijstje stond onder meer het ArkDes museum. Een museum over architectuur en design, speciaal voor onze dochter die in 2016 gekozen heeft voor de studie Bouwkunde. Het museum ligt op het eiland Skeppsholmen.

Het ArkDes museum is gevestigd in hetzelfde gebouw als het Moderna Museet. Meer over het Moderna Museet volgt in een toekomstige post. Nu het ArkDes museum dus. Het museum heeft een permanente tentoonstelling en een aantal tijdelijke tentoonstellingen. De permanente tentoonstelling toont de Zweedse architectuur door de eeuwen heen in modellen, foto’s en historische voorwerpen. Een foto-impressie is hieronder te zien.

Nu de vraag of het de moeite waard was… Nee, er was geen sfeer, het was saai en niet interessant. Zelfs onze dochter met architectuur interesse vond het niet boeiend. Het voordeel was dat het gratis was en dat het Moderna Museet in hetzelfde gebouw zat. Dat museum was boeiender dan ArkDes. Misschien hadden we wat meer tijd moeten besteden aan het bezoek?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten