Google Translate

donderdag 30 januari 2020

Dubbele bodem - Sandra Berg

Boek details:
Auteur: Sandra Berg
Titel: Dubbele bodem (ebook)
Verschijningsdatum: 2014
Bladzijde: 166
Uitgeverij: Z&K
ISBN: 9789401902922


Flaptekst:
Dubbele bodem van Sandra Berg, een meeslepende roman die zich afspeelt in Zweden. Wanneer Astrids volwassen zoon Alan verdwijnt, haalt het hele dorp opgelucht adem. Iedereen, inclusief Alans vader, denkt dat hij is ondergedoken omdat een invloedrijke zakenman hem heeft aangeklaagd wegens laster. Ze zullen deze rare, lastige figuur bepaald niet missen. Astrid gelooft niet dat Alan er zomaar vandoor is gegaan en daarom gaat ze zelf op onderzoek uit. Daarbij stuit ze op muur na muur na muur, maar ze is vastbesloten om die allemaal af te breken.

Het boek:
Dubbele bodem, mijn achtste boek van Sandra Berg. Het verhaal speelt zich deze keer ook weer af in Zweden, Småland en gaat over de zevenenveertigjarige Astrid Reynberg. Astrid is sinds een half jaar gescheiden van de negenenveertigjarige Nils Höglund. Hun huwelijk heeft het vijfentwintig jaar volgehouden. Samen hebben ze een zoon, de zesentwintigjarige Alan Höglund. Timmerman en zzp'er Nils zit in een midlife crisis. Hij rijdt in een Barchetta sportauto, woont in Värnamo, luistert naar Guns N' Roses en heeft een nieuwe liefde gevonden. Zijn nieuwe liefde, de Koreaanse Bae Björt, was zijn jeugdliefde. Astrid werkt bij de ICA in Forsheda en Alan woont in een tiny house in het bos bij Torskinge bij het meer Barnasjön.

Op een dag is Alan verdwenen en Astrid heeft gelijk het gevoel dat het niet klopt. Alan zit bij de Zeitgeist movement en gaat met extremistische mensen om. De eigenaar van het chemische bedrijf Chemtek, Sigge Pettersson, heeft Alan aangegeven vanwege laster en vernieling van eigendom. De omgeving van Astrid denkt daarom dat Alan is ondergedoken, maar alles in Astrid zegt dat dit niet het geval is. Een zoektocht naar Alan volgt.

Conclusie:
Een leuk en niet al te lang verhaal over een verdwenen zoon. Er zit wat spanning in het verhaal met een plot die op zich best wel goed bedacht is met als thema milieu.

Wetenswaardigheden:

Recensie:
- Hebban

Geen opmerkingen:

Een reactie posten