Google Translate

zondag 22 mei 2022

Agersø eiland Mors

Soms zijn we op zoek naar iets en dan kom je eigenlijk terecht op een plek die er compleet anders uitziet. We hebben nog een redelijk gedateerd navigatiesysteem die gelukkig wel een lifetime update systeem heeft. Vroeger keken we vrij vaak bij de nuttige punten optie in het systeem. De laatste jaren is dit wat minder geworden. Vorig jaar zomer in Denemarken waren we op het eiland Mors en hebben de nuttige punten optie in het navigatiesysteem gebruikt. Tja en dan kom je op een plek die absoluut niet past bij de omschrijving. Het zou Agerso Island moeten zijn maar stonden ergens in het platte land op de Agerhøj straat bij een verlaten woning in de omgeving van Nykøbing Mors. Natuurlijk even gekeken en het was wel een bijzondere plek. Het zou een goede locatie voor een horrorfilm zijn.


Bij de bovenstaande foto kun je allerlei scenés bedenken. Of de tekst Tillykke hierbij past is de vraag.


Bij de auto toch nog even een foto gemaakt van de locatie. Wie weet wordt het raadsel opgelost als ik eenmaal thuis ben. Nu dus eindelijk aan het zoeken gegaan hoe het nu precies zit en er bestaat in het echt een Agersø island en die staat zelfs aangegeven op Tripadvisor. Het kaartje bij de Tripadvisor link geeft exact dezelfde plek weer, vlakbij Sønder Dråby. Maar de foto's komen absoluut niet overeen met de werkelijkheid. Er bestaat wel een ander eiland met dezelfde naam. Die ligt volgens Wikipedia in de Grote Belt en dat is een totaal andere plek dan op het eiland Mors. Ik vermoed dat Tripadvisor de verkeerde plek op de kaart heeft aangewezen en dat het navigatiesysteem de nuttige punten van Tripvisor afhaalt. Een reactie bij Tripadvisor artikel geeft wel aan dat het eilamd in de Grote Belt ligt.

4 opmerkingen:

 1. Dus je weet nog altijd niet waar je eigenlijk was???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De daadwerkelijke plek wel maar het eiland was inderdaad een grote vraag waar die nou gebleven was.

   Verwijderen
 2. Zo kom je nog eens ergens. Het ziet er inderdaad uit als een beetje een duistere locatie waarbij je het gevoel krijgt steeds over je schouder te moeten kijken.
  Zo zie je maar weer, heb je zomaar onverwacht een nieuw onderwerp om over te bloggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op de Google Maps kaart loopt de weg door maar in het echt konden we niet verder. We zaten ook bijna vast met de auto. We hebben wel vaker wat punten in de navigatie bekeken die nergens naar toe leiden maar deze was wel heel apart.

   Verwijderen