Google Translate

dinsdag 24 mei 2022

Vikings Valhalla

Seriedetails:
Titel: Vikings Valhalla
Maker: Jeb Stuart
Jaar: 2022
Acteurs: Sam CorlettLeo SuterJóhannes Haukur Jóhannesson
Duur: 6 afleveringen van 55 minuten
IMDB cijfer: 7,1



Samenvatting:
'Vikings Valhalla' begint 100 jaar na de gebeurtenissen van de originele serie 'Vikings'. Leif Eriksson is een jonge man die geboren is in IJsland en opgegroeid is in Groenland. Hij is onderdeel van een nieuwe generatie Vikingen die ver van het thuisland zijn opgegroeid en geen ervaring hebben met overvallen plegen.

De serie:
In de Netflix serie Vikings Valhalla, een vervolg op de Vikings serie, is een nieuwe periode van het Vikingtijdperk aangebroken. Het Christendom is aan zijn opmars in het hoge noorden begonnen en vormt een bedreiging voor het oude geloof. Het verhaal volgt twee verhaallijnen. Die van de Groenlander Leif Eriksson en van zijn halfzus Freydis Eriksdotter. Hun vader is Erik de Rode. Samen met andere Groenlanders komen ze aan in Kattegat. Freydis neemt wraak en hierdoor worden de Groenlanders gedwongen mee te vechten met koning KnutOlaf Haraldsson en zijn halfbroer Harald Sigurdsson in de strijd om Engeland. Freydis blijft achter in Kattegat en moet de tocht naar Uppsala, waar de tempel van de oude goden staat, maken.

Conclusie:
Ik heb de Vikings serie nog niet volledig gezien. Volgens mij moet ik nog drie seizoenen bekijken. Ben al wel begonnen met het derde seizoen. Vikings Valhalla grijpt af en toe terug naar de tijd van Ragnar Lothbrok maar het kondigt nieuwe avonturen aan met Leif Eriksson. Vikings Valhalla laat zien hoe het aan het einde van de Vikingtijdperk eraan toe ging. Het nieuwe geloof tegen het oude geloof. De strijd in Scandinavië en de wraak op Engeland vanwege Sint-Brixius-dag. Interessante veldslagen. De tocht van Freydis naar Uppsala is boeiend. De missie van Jarl Kåre is heftig. Genoeg ingrediënten voor een leuke serie. Gelezen dat het historisch niet helemaal correct is maar dat mag de pret niet drukken. Dit artikel van Guidinc geeft een handig overzicht wie er in Vikings Valhalla mee doet en welk historisch personage ze vertolken.


Er zit ook nog een Nederlands tintje aan de serie. Kati Rán heeft meegewerkt aan de muziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten