Google Translate

donderdag 15 februari 2024

De domkerk van Ribe

Na de post over het museum De første kristne in Ribe ben ik gaan zoeken naar de foto's die we gemaakt hebben van de domkerk van Ribe. De domkerk is te bezoeken en dat hebben we gedaan in de zomer van 2021. In november 2023 was het niet mogelijk om de domkerk te bezoeken. In 2021 hebben we niet alleen de domkerk bezocht maar ook het kathedraalmueum en de Borgertårnet bezocht. Daar moet je wel een toegangsprijs voor betalen en tegenwoordig is dit 25 DKK per persoon. 

De domkerk werd tussen 1110 en 1134 in steen gebouwd door bisschop Thure. Mogelijk stond er vanaf 860 een houten kerk gesticht door Ansgarius. De laatste katholieke bisschop van Ribe was vanaf 1499 Iver Munk, die in 1539 stierf en in de domkerk begraven ligt.
















Het Kathedraalmuseum ligt een verdieping hoger en je hebt dan een mooi uitzicht op de kerk.



Er staan veel informatieborden en wat spullen zoals een oud boek en een verlicht model van de kerk.



Vanuit het museum kun je verder naar boven en je komt dan in de Borgertårnet.




Onderweg naar de top kom je de kerkklokken tegen.




Terwijl we aan het kijken waren begon opeens de kerkklok te luiden. Dat is een enorm kabaal als je er vlak bij bent. Ik was op dat moment net een filmpje aan het maken.


Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht over Ribe.







In deze post van Stralend Denemarken is veel meer informatie over Ribe en de kerk te vinden. Ze zijn namelijk met een gids Ribe doorgeweest en die had vrij veel informatie. Leuk om te lezen.

2 opmerkingen:

  1. In de kerk zijn we geweest, maar niet in het museum en ook niet in de toren. Leuk filmpje.

    BeantwoordenVerwijderen