Google Translate

woensdag 21 februari 2024

Omerta 6/12 - Attack on Finland

Filmdetails:
Titel: Omerta 6/12 - Attack on Finland
Jaar: 2021
Regisseur: Aku Louhimies
Verhaal: Ilkka RemesJari Olavi RantalaAntti J. Jokinen
Acteurs: Jasper PääkkönenNanna BlondellSverrir Gudnason
Duur: 119 minuten
IMDB cijfer: 5,3



Samenvatting:
De viering van Finlands Onafhankelijkheidsdag op 6 december wordt brutaal verstoord door een aanslag op het presidentieel paleis. Een aantal hoge gasten wordt in gijzeling genomen. Beveiligingsofficier Max Tanner wordt ingezet als onderhandelaar in de gijzelingscrisis en al snel wordt duidelijk dat het hoofddoel achter de terroristische aanslag een plan is om de veiligheid van Europa te destabiliseren. Tanner moet moedige en zelfs pijnlijke beslissingen nemen om erachter te komen wie er achter de aanslag zit. Er zijn immers niet alleen mensenlevens te beschermen, maar ook de toekomst van Europa als geheel staat op spel.

De film:
Op Amazon Prime is de Finse film Attack on Finland te zien. De film is gebaseerd op het boek 6/12 van Ilkka Remes uit 2006. Ilkka Remes is een pseudoniem van Petri Pykälä. Op Goodreads zijn alle boeken van Ilkka Remes te zien. Zo is bij het boek 6/12 te zien dat er Antti Korpi #4 bij staat. Het zou het vierde deel in de Antti Korpi serie zijn. In totaal zijn er vijf boeken verschenen in de Antti Korpi serie. De boeken van Ilkka Remes zijn in Finland best wel populair en in dat opzicht is het niet vreemd dat er een boek verfilmd is. De naam Antti Korpi komt in de film niet voor. In de film is Antti Korpi Markus Tanner. Hij moet samen met de Zweedse Sylvia Madsen een terroristische aanslag overleven. 

Conclusie:
Een bijzondere film die toen de film uitkwam zeer actueel werd vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne in februari 2022 en eigenlijk nog steeds actueel is. Het is even wennen met de scènes die elkaar snel opvolgen en in het begin geen directe relatie hebben met elkaar omdat het op veel verschillende plaatsen plaatsvindt. Na het wennen is het een film waarin genoeg te zien is en ook te horen. Er worden best wel wat talen gesproken in de film. Dat is wel leuk om te volgen. De actie is er ook. Vooral het gedeelte in Wit-Rusland in de troll factory is goed. Ik was wel erg benieuwd of dat gedeelte daadwerkelijk opgenomen is in Wit-Rusland maar dat blijkt volgens de IMDB filmlocaties niet zo te zijn. Men heeft de Kreenholm fabriek in Narva, Estland als locatie gebruikt. 

Al met al een leuke film om naar te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten