Google Translate

zaterdag 7 april 2012

Rivier Femtån vlakbij Ambjörby

Femtån is een rivier met een aantal stroomversnellingen. Een stroomversnelling is aanwezig vlakbij Ambjörby aan weg 62. Er is heel weinig te vinden op internet over de rivier Femtån. Op de kaart hieronder is nummer 27 Femtån.


Hieronder een aantal foto's van de stroomversnelling en de bruggen die aanwezig zijn. De bruggen zijn niet van erg goede kwaliteit :-). We zijn er ook maar niet met de auto overheen gegaan.


De brug hieronder was voor de helft afgezet. Het hout was redelijk verrot en je zakte er als je er liep al doorheen.Er zijn niet alleen stroomversnellingen, maar ook een geweldig rustige rivier die een aantal honderden meters voor de stroomversnelling lag.
We vonden zelfs een Femtåleden wandeling.Hoe lang de wandeling is, is ons niet echt bekend. Ook over dit pad is niets te vinden op internet. Het pad voerde langs de rivier van de rode brug in de eerste foto's naar de 2e brug met de afzetting. We konden geen vervolg pad meer vinden.Mooi stukje Zweden weer. Op internet bleek dat de rivier gewild is bij kanovaarders.


De rivier moet volgens internet nog enkele interessante bezienswaardigheden hebben, waaronder de onderstaande hangbrug.


Helaas hebben we de hangbrug niet gezien. We wisten ook niet dat die er nog was. Het is wel de mooiste brug. Aan de rivier zou vroeger ook een aantal molens en zagerijen liggen die tezamen een klein industrieterrein vormden. Ook dit hebben we niet gezien. Als we er ooit nog eens komen, gaan we de hele rivier af.

2 opmerkingen: