Google Translate

maandag 23 april 2012

Scandinavische markt Schokland

Dit keer een vrij uitgebreid blog over de Scandinavische markt te Schokland.

In het weekend van 21 en 22 april werd voor de 2e keer de Scandinavische markt georganiseerd. De markt werd gehouden in Schokland. Ondanks het slechte weer was het ontzettend druk. We zijn er op zondag geweest. In de blogpost een impressie van die dag.

Bij de ingang stonden een 3-tal rendieren. Allemaal mannetjes. De rendieren zijn afkomstig van de zorgboerderij de Mettemaat.

Hieronder een aantal foto's van leuke stands.

Schokland zelf is ook een mooi plekje. Hieronder een aantal foto's van Schokland.


In het kerkje was er onder andere een foto-expositie.In het kerkje was ook de stand van Rosa Rugosa. Ze hebben hier zeer leuke Zweedse spullen waaronder keukenbanken, verf etc. Hier hebben we een voddenkleed gehaald. Rosa Rugosa heeft een uitgebreide website. Van de stand de onderstaande foto gemaakt.


De husky's waren ook aanwezig. Deze waren van Sleddog Team Touch of Frost. Het bleek dat de eigenaar vroeger bij Grolsch heeft gewerkt bij de Horeca afdeling. Leuk gesprek gehad. Hij was er 8 jaar geleden al weggegaan, dus nog voordat ik er ging werken.

Meer informatie over de honden is te vinden op www.chibewyan.nl. Er zijn een groot aantal foto's van de husky's tijdens de Scandinavische markt gemaakt en ze zijn hier te vinden.

Hieronder de tipi's van Moosecamp.


Het voddenkleedje heeft intussen al een plekje gekregen in de woonkamer. Ik ben benieuwd hoe lang het kleedje in fatsoen blijft. Åsa heeft zijn nagels er al in gezet. Gelukkig hebben we de foto nog :-).


Op de website van de Noordoostpolder staan nog veel meer foto's over de Scandinavische markt.Op Youtube onderstaand filmpje van de Scandinavische markt van 2011 gevonden. Daar zijn we niet geweest. Het was wel mooier weer dan dit jaar.

 

Omdat we toch in de polder waren, hebben we gelijk een bezoekje gebracht aan Bataviastad. Dit is meer iets voor onze dochter en helemaal nix voor mij. Wat wel weer leuk was, was de Bataviawerf. Vanuit de LaPlace een mooi uitzicht op het schip. We wouden er nog even kijken. Helaas moest je hiervoor entree betalen. Misschien iets voor de volgende keer. Nu was het al te laat.5 opmerkingen:

 1. Ja, best bijzonder hé op Schokland? Zo'n klein smal eiland vroeger in de Zuiderzee. Jammer van het weer, maar zo te zien was het evengoed wel leuk. Het lijkt zo op de foto's veel rustiger dan vorig jaar, maar toen was het weer dan ook schitterend. Sneu voor de standhouders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We vonden het nog wel erg druk. Het was ook wel koud. Onweer en regen. In Bataviastad was het wel mooi weer. Had beter andersom kunnen zijn.

   Verwijderen
 2. jammer dat het zover was want anders was ik ook graag gegaan maar 600 km heen en terug is toch iets te ver ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Das wel heel erg ver. Hebben ze geen Scandinavische markt in België?

   Verwijderen
 3. Wij zijn daar op zondag geweest. Erg gezellig! Jammer dat er af en toe een druppel regen viel, maar dat zorgde er niet voor dat de sfeer minder werd. Het duurt voor ons nog even voor we naar ons rode huisje mogen, dus dit was een mooi voorproefje. Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen