Google Translate

vrijdag 6 juli 2012

Mässbacken Orsa Slipstensmuseum

In Mässbacken ligt het Orsa Slijpsteen museum. We zijn hier heen geweest. De entree was best wel mooi ingericht. Dit is goed te zien op de onderstaande foto.

Entree Slipstensmuseum

Eénmaal binnen is er een gedeelte met een restaurant en een gedeelte met het museum. Het museum is vrij klein. Hieronder een aantal foto's.

Slipstensmuseum

Slipstensmuseum
Bij het museum hoort ook een wandelpad die door de steengroeves gaan. Het wandelpad is 3,5 km lang en begint bij het restaurant. Je kunt in het restaurant naar buiten en daar begint direct het wandelpad. Hieronder is de kaart te zien.
Wandelpad bij Slipstensmuseum
Het onvoorstelbare is gebeurd. We hebben de wandeling niet gelopen omdat we verdwaald waren. Het was die dag ook regenachtig en we zijn letterlijk door de muggen weggejaagd. Uiteindelijk via een tuin bij een huis de weg gevonden en toch nog wat foto's gemaakt.

Buiten Slipstensmuseum

Buiten Slipstensmuseum
Gelukkig is er internet en het museum heeft een zeer goede website die hier te vinden is. Er is ook een Nederlandstalige folder aanwezig. Deze is hier te vinden. Hier heb ik ook de wandelkaart van gebruikt.

Hieronder een aantal foto's van de website Grindstone museum.1 opmerking:

  1. Daar zijn we vorig jaar ook geweest. Als je de tegenover gelegen weg volgt, rij je naar de oostkant van de waterval -Helvetesfallet- waar ik al eens over schreef.
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen