Google Translate

zaterdag 25 augustus 2012

Vakantie 2012

We zijn net weer terug van 21 dagen vakantie. Hieronder de reis die we gemaakt hebben:

Reis 2012
De reis geboekt via Buro Scanbrit. De reis begon met een boottocht van Travemünde naar Trelleborg. Vanuit Trelleborg naar Degeberga gegaan. Vervolgens 438 km naar Håverud, 337 km naar Sälen, 248 km naar Järvsö, 621 km naar Slagnäs. Onderweg een stop gemaakt bij Gonny. Vervolgens 156 km naar Camping Kronogård. Hierna weer terug naar Slagnäs en  vervolgens naar Ljusnedal (600 km). Weer even langs Gonny geweest. Vanuit Ljusnedal naar Noorwegen gegaan en wel naar Gålå (304 km). Vervolgens de boot in Göteborg (557 km) genomen en vanuit Kiel weer naar huis. Deze boottocht staat niet op de bovenstaande kaart.

We hadden een aantal probeersels in de reis zitten en wel de boottocht van Travemünde naar Trelleborg, de reis naar de poolcirkel en Noorwegen. De boottocht was niet echt een succes. 8,5 uur overdag op de boot gezeten en vervolgens 1 nacht in zuid Zweden gebleven. Zuid Zweden is in verhouding met midden Zweden erg duur.Volgende keer gaan we zeker weer via de boot naar Göteborg. De poolcirkel viel ook wat tegen. De afstanden daar zijn vrij groot en zonder credit card kom je daar niet ver. Er zijn daar weinig tankstations waar je met contant geld terecht kunt. De bankpas werkt daar niet, een credit card is dan nodig. Volgende keer toch maar een credit card aanschaffen. Is wel zo handig. Nu was de afstand redelijk beperkt tot zo'n 250 km. De muggen waren in het noorden ontzettend lastig en agressief. Ik denk dat we met zijn allen zo'n 100 bulten hadden verzameld. Het is me nu wel duidelijk waarom de rendieren vertrekken naar hoger gelegen gebieden.

Noorwegen viel eigenlijk ook tegen. Noorwegen aan het einde ingepland. We hadden echt het gevoel dat de vakantie al afgelopen was. In ieder geval is het duidelijk dat Noorwegen ons land niet is. Hebben we dan ook eens geprobeerd.

De ruimte in de auto was beperkt. We hebben dan ook niet al teveel meegenomen. Een aantal boeken, voddenkleedjes, geweien, schilderij, genoeg blåbär thee, kaneelcrackers en pepparkakor koekjes. Tevens nog wat drijfhout stukken gevonden en meegenomen. En natuurlijk de nodige foto's gemaakt.

Vorig jaar in Zweden draaide de Zweedse radio heel vaak het nummer Man Down van Rihanna. Dat nummer hoort bij de vakantie van 2011.

 
Dit jaar draaiden ze My heart goes boom van Miss Li:


Miss Li is Linda Carlsson en komt uit Zweden. Ze maakt al sinds 2006 muziek. Nog nooit van gehoord tot nu toe. Leuk nummer en ga wat meer beluisteren. Dit nummer hoort in ieder geval bij de vakantie van 2012. Hier is de officiële website van Miss Li te vinden.

Met de hernia ging het goed. Een dag voor de vakantie naar het ziekenhuis geweest en de hernia was volgens de neurologe voorbij. Het blijft wel een zwakke plek. De klapvoet kon nog wel een jaar duren voordat het overgaat. Misschien ook wel nooit. Dat zien we dan wel weer. Wat opviel is dat ik in Zweden veel minder last had dan in het vlakke Nederland. Het lopen in Nederland gaat weer wat lastiger. In Zweden weinig last van gehad.

De vakantie was weer geweldig. Voorlopig nog genoeg voor een aantal blogposts.


5 opmerkingen:

 1. Wij mochten lekker thuis blijven dus ben wel benieuwd naar je verhalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hej Hans, ik ben benieuwd naar je verhalen. Leuk dat jullie bij Gonny zijn geweest. Jammer dat niet de hele reis in de smaak viel, maar je zult vast veel moois hebben gezien. Fijn dat je weinig hinder hebt ondervonden van je hernia en het lopen.
  De muziek ga ik even apart beluisteren want je hebt ook al andere muziek op je blog die er doorheen te horen is, ook heel mooi trouwens.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De muziek op de site staat helemaal onderaan en is te pauzeren. Heel veel moois gezien en dat de reis niet helemaal in de smaak viel is al weer vergeten :-).

   Verwijderen
 3. Hej Hans,
  Zo, weer lekker begonnen met bloggen, leuk! Ik zag je volgende ook al. Ik zal je eerdaags even mailen, even druk met andere dingen.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat jammer dat jullie niet de nachtboot hebben genomen van Travemünde naar Trelleborg. Lekker captains dinner op de boot, bijtijds slapen en dan weer uitgreust vroeg op. Een hele dag Zweden voor je ;-) Hej då, Ria

  BeantwoordenVerwijderen