Google Translate

maandag 22 april 2013

Scandinavische markt Schokland 2013

Afgelopen weekend was er in Schokland weer een Scandinavische markt. Het was de 3e keer. Vorig jaar zijn we er voor het eerst heen geweest. Deze blogpost is hier te vinden. Dit jaar waren er meer deelnemers dan vorig jaar. Het weer was wel beter dan vorig jaar en dat betekent meestal meer bezoekers. We waren er vandaag om 11 uur 's morgens en het was al erg druk.Gerrit Jan Zwier was net als vorig jaar weer van de partij. Ik heb nog niet veel boeken van Gerrit Jan Zwier gelezen. Alleen het boek "Een vlek op de toendra". Hij had vandaag een mooie aanbieding. Zijn nieuwste boek Altijd Noorwegen was te koop voor €15,00 en dan een 2e boek voor €5,00. Helaas had hij het boek Altijd Lapland niet bij zich. Het boek "Het Noordelijk gevoel" erbij gekocht. Ik las in het laatste Placement boek "Thuis in Scandinavië" dat in 2015 de reisverhalen van Gerrit Jan Zwier over Zweden uitkomen.

Gerrit Jan Zwier
Drijfhout
Moosefärg

Doro Camping LapplandVeel activiteiten voor kinderen
De rendieren waren ook weer aanwezig

Bij de expositieruimte zat een vrouw. Het bleek een Finse vrouw (geboren in 1945 in Tohmajärvi), Marjatta Ranta-Iso te zijn die al 34 jaar in Nederland woont en kunstenares is. Hieronder is een kunstwerk van haar te zien.


Marjatta Ranta-Iso
Naast de kunstwerken heeft ze runenkaarten gemaakt. Zie informatie hieronder.
Runen kaarten informatie
Nog meer informatie over de runenkaarten is te vinden op de Galerie Ranta-Iso website. Er hingen een aantal van haar blockprints in de expositiehal. De twee mooiste heb ik in deze blogpost opgenomen.
Het heilige bos

Tunturipöllöt


Marjatta heeft een eigen website en ze zit op Facebook.

Naast de twee boeken van Gerrit Jan Zwier hebben we tevens een aantal 2e hands boeken gekocht bij de stand van Antiquariaat Mooi Exemplaar.

Freya en Ruud van Mooi Exemplaar
9 boeken hebben we bij hun gehaald. Voorlopig weer genoeg boeken om te lezen. Een filmpje van hun is te vinden op Youtube.


10 opmerkingen:

 1. Jaren geleden ben ik ook een keer in Schokland geweest. Maar toen was er geen markt.
  Wel grappig!

  Veel liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is de 3e keer dat de markt er gehouden is. Ontzettend druk was het deze keer. 5000 bezoekers.

   Verwijderen
 2. Ik heb gezien dat deze markt er was, maar heb er vervolgens helemaal niet meer aan gedacht. Jammer, want in was er graag heen gegaan. Gelukkig zijn jullie wel geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit jaar beter dan vorig jaar. Mooie boeken gehaald. Hopen dat volgend jaar het wel lukt :-).

   Verwijderen
 3. Volgende keer ook maar eens naar toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk bezoek aan Schokland was dat! Wij zijn er nooit geweest, wel op een Zweedse markt in het noorden van Nederland. Wat sluit dit verder leuk aan op onze activiteiten: we hebben net een boek gekocht bij Mooi Exemplaar.
  Het heilige bos is mijn favoriet!
  Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb "Altijd Lapland". Zal ik weer eens opzoeken en herlezen!

  BeantwoordenVerwijderen