Google Translate

zaterdag 27 april 2013

Erik the Viking

Filmdetails:
Titel: Erik the Viking
Regisseur:
Jaar: 1989
Verhaal:
Acteurs:, , , en John Cleese
Duur: 107 minuten
IMDB cijfer: 6,0

Erik the Viking

Trailer Erik the Viking

Deze keer een geheel ander soort Vikingenfilm en wel van Terry Jones. Terry Jones was 1 van de 6 leden van Monty Python. De verwachting is dan een absurde Vikingenfilm en de verwachting is redelijk uitgekomen. Het is geen echte Monty Python film geworden. Dat kan ook niet anders want alleen Terry Jones en John Cleese spelen mee. De rol van John Cleese was trouwens een vriendendienst. De rol zou eerst gespeeld worden door Jack Lemmon.

Samenvatting van Wikipedia:
Na een poging tot het verkrachten van een meisje (Bond) op een van de strooptochten van de Vikingen komt Erik (Tim Robbins) tot de conclusie dat al dat vechten en geweld niet de manier is. Het is echter het tijdperk van Ragnarok, een tijdperk van Zwaard en Bijl, waarin Fenrir de wolf de Zon heeft opgeslokt en de Goden slapen. 
Erik stelt een bemanning samen en zeilt uit om voorbij de rand van de Wereld, over de Regenboogbrug, de goden van Asgaard te wekken, en zo Ragnarok te beëindigen. De dorpssmid (Cady) en zijn assistent (Sher) profiteren echter van de wapenverkoop die aangejaagd wordt door de voortdurende staat van oorlog. Ze roepen de hulp in van krijgsheer Halfdan de Zwarte (Cleese), en proberen de missie van Erik te saboteren.
Na het vinden en aanblazen van de Klinkende Hoorn worden ze getransporteerd naar Asgaard. In het paleis van de goden ontmoet de bemanning hun dode kennissen en verwanten. De goden proberen de bemanning te beletten terug te keren naar Midgaard, maar het opnieuw aanblazen van de hoorn brengt ze terug. Tegelijk wordt Halfdan de Zwarte gedood, verschijnt de Zon, en is het tijdperk van Ragnarok voorbij.

Het verhaal is gebaseerd op het kinderboek The Saga of Erik the Viking van Terry Jones. De film bevat een aantal erg grappige momenten. De mooiste momenten waren voor mij de ontmoeting met de goden en het schip dat over de rand van de wereld ging. De rol van Tim Robbins als Erik wordt over het algemeen niet erg gewaardeerd. Ik moet zeggen dat Tim Robbins Erik goed neerzet. Hij blijft de hele film bloedserieus en dat komt de film ten goede. Erg goed gespeeld. Aan het begin van de film zie je een scene die zo in de Vikings film zou kunnen. Dat is de scene met de vlechten. Leuke film.

Erik the Viking - volledige film

Geen opmerkingen:

Een reactie posten