Google Translate

vrijdag 4 september 2015

Liselund

In de blogpost Møns Klint van 11 december 2014 had ik beloofd om de afdaling vanaf het slot Liselund te bespreken. Slot Liselund is een kasteel en werd eind achttiende eeuw gebouwd door de Franse edelman Antoine de Bosc de la Calmette, die het vernoemde naar zijn vrouw Elisabeth (Lise). Het is gelegen in een aangelegd park. Vanuit het park kun je naar beneden zodat je een schitterend zicht hebt op de krijtrotsen Møns Klint. Het park was oorspronkelijk veel groter dan het op dit moment is. In 1905 is een groot deel (4 ha) door een grote aardverschuiving in zee verdwenen.(Bron: Wikipedia). Het park bij het kasteel is verrassend. Er is veel te zien en de afdaling naar Møns Klint is geweldig. Bezoek je Møns Klint, breng dan ook een bezoek aan Liselund.

Krageskoven.

Djavlekløften till stranden.

Møns Klint
Møns Klint
Møns Klint
Het Chinese theehuis.
Kasteel Liselund.
Het kasteel biedt ruimte aan 17 kamers die te huur zijn. Meer informatie over de kamers is te vinden op de website van Liselund Slot.

2 opmerkingen:

  1. Dit is een geweldig stukje Denemarken waar Gerrit en ik ook helemaal verliefd op zijn. Wanneer je de lange wandeling langs de krijtrotsen hebt gemaakt en je klautert omhoog naar Liselund, is het net alsof je in een sprookje terecht komt. Geweldig! Leuk dat je hier een stukje over schrijft op je blog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De wandeling langs de krijtrotsen willen we nog een keer doen :-).

      Verwijderen