Google Translate

dinsdag 29 september 2015

Steden: Malmö (Deel 1)

Malmö is de derde stad van Zweden en mag daarom niet ontbreken in de serie Steden. Ik heb eerder over Malmö geschreven en wel over de Sankt Petri kerk en de Turning Torso. Nu dus de beurt aan de stad zelf. Het is een grote stad en we hebben veel foto's gemaakt en daarom is de blogpost over twee delen verspreid. Leuk om de stad een keer van dichtbij te zien, maar ik vermoed dat we hier niet vaak meer komen.

Centraal station.


Rådhus.
Karl X Gustav - John Börjeson op het Stortorget plein.

Stortorget.
Poster van Stortorget bij de Burger King Stortorget.
OptimistorkesternYngve Lundell


Voetbalclub Malmö FF bij Intersport.


Lush.


Triangeln.
Triangeln.
Boeken bij Akademibokhandeln Triangeln.

Triangeln.

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie stad. Volgens mij is daar wel eens een clip van ABBA opgenomen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou het niet weten of er een clip van ABBA is opgenomen in Malmö. Zo'n ABBA fan ben ik niet. Ken een aantal nummers, maar dan houdt het op. Misschien moeten we een keer het museum in Stockholm bezoeken om wat meer te weten te komen over ABBA :-).

   Verwijderen
 2. Mooi en verrassend oud, ik had altijd het idee dat het alleen maar modern is, die indruk krijg je als je erlangs rijdt. Waarom denk je er niet veel meer te komen? Viel het je tegen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gedeelte waar de Turning Torso staat is hypermodern. De rest is wel oud. Het was leuk om een keer geweest te zijn, maar daar blijft het ook bij. Stockholm is veruit de mooiste stad en Göteborg heeft een schitterende archipel wat de moeite waard is.

   Verwijderen
  2. In Göteborg zijn we nog nooit geweest, dank voor de tip!

   Verwijderen
  3. Zeker doen. We zijn er met de trein heen geweest en met een speciale kaart kun je gebruik maken van alle vervoer in Götenborg. Trein, tram en vooral interessant de boten naar de verschillende eilanden.

   Verwijderen