Google Translate

zaterdag 26 september 2015

Nora kyrka

In Nora waren we al een keer eerder geweest. Toen hebben we de kerk niet bezocht. Vorig jaar zijn we nog een keer in Nora geweest en hebben de kerk toen wel bezocht. De kerk is waarschijnlijk de derde kerk op dezelfde plaats. De kerk hiervoor stamde uit de jaren 1500 en die kerk verving op zijn beurt weer een middeleeuws kerkgebouw. De huidige kerk, die werd ingehuldigd in 1880, is een basiliek met een 55 meter hoge toren. Door de jaren heen zijn er een aantal restauraties geweest. Het resultaat is in deze blogpost te zien. Een mooie kerk van buiten en van binnen midden in het centrum van Nora. (Bron: Wikipedia). Meer informatie over de kerk is te lezen op de Svenska kyrkan website.
Het plafond is gemaakt door de Zweedse kunstenaar Einar Forseth.
4 opmerkingen:

 1. Wij zijn van plan om volgend jaar weer naar Nora te gaan, dus dan zullen we deze kerk ook zeker gaan bezoeken. Mooi voorproefje al bij jou. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's weer. Is er een speciale reden waarom jullie zoveel kerken bezoeken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen speciale reden. De kerken in Scandinavië zijn erg mooi en we verbazen ons vaak wat je binnen te zien krijgt. Je voelt de geschiedenis in de kerken. Daarnaast zijn ze vaak kneuterig en gezellig. De begraafplaatsen zijn vaak netjes en ze worden goed onderhouden. Als ik het Kerken label check, heb ik al 46 blogposten over kerken gemaakt.

   Verwijderen