Google Translate

donderdag 23 juni 2016

Kongsvold Fjeldstue

Kongsvold Fjeldstue is een historische berghut langs de E6. De originele herberg die er eerder stond dateert uit de twaalfde eeuw. De oudste gebouwen van de huidige berghut dateren uit de achttiende eeuw. In de feldstue is een klein museum aanwezig en de gebouwen zelf zijn al de moeite waard om te bekijken. In de omgeving kun je geweldig wandelen. Hier kun je een goede beschrijving van de Kongsvoll wandeling vinden. En dan maar hopen dat je muskusossen tegenkomt. Meer info over Kongsvold Fjeldstue is te vinden op:


Een beschrijving van de gebouwen is te vinden in dit PDF bestand.
Museum.
Museum.

Museum.
De bovenstaande foto is genomen vanuit de vlakbij liggende botanische tuin. Een blogpost over de tuin volgt later.

5 opmerkingen:

 1. Wow, wat een gave plek! Alsof je even terug in de tijd stapt! Ik zou er graag wandelen en rondsnuffelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig! Sla ik op bij adresjes om nog eens te bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We hadden helaas te weinig tijd om de wandeling te maken. Als we er ooit weer in de buurt komen, dan gaan we dat zeker doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie plek met mooie herinneringen! Ook een wat mindere, we kregen hier ooit een bekeuring van iets van 380 euro, voor 14 km per uur te hard... Je mag hier maar 50, vanwege de fjeldstue, Maar we hadden dat bord gemist omdat we zo aan het rondkijken waren, we waren het jaar daarvoor er ook al geweest, dus we keken vol herkenning rond, stond daar zo'n mannetje met een laser... toeristje te pesten. Dat was een zuur begin van onze vakantie. Maar Noorwegen maakte het wel weer goed ;)

  BeantwoordenVerwijderen