Google Translate

maandag 19 augustus 2019

Störst av allt - Quicksand

Seriedetails:
Titel: Störst av allt - Quicksand
Jaar: 2019
Regisseurs: Per-Olav Sørensen en Lisa Farzaneh
Verhaal: Camilla AhlgrenMalin Persson GiolitoAlex Haridi en Veronica Zacco
Acteurs: Hanna Ardéhn, Felix Sandman, David Dencik
Duur: 6 afleveringen van 45 minuten
IMDB cijfer: 7,6Samenvatting:
Maja Norberg is een alledaagse, doorsnee scholiere die een rustig leven leidt. Daar komt geregeld een hoop tienerdrama bij kijken, maar niks bijzonders. Tot op een dag haar leven verandert. Norberg wordt beschuldigd van moord nadat een tragedie plaatsvindt op haar middelbare school. De anders zo rustige rijke buurt wordt danig opgeschud. Maar tijdens de rechtszaak wordt duidelijk wat voor relatie ze had met vijf andere studenten, haar ouders en een leraar. Is Maja echt de moordenaar of gewoon een ander slachtoffer?

De serie:
Netflix is de laatste tijd goed bezig met eigen producties en Scandinavië wordt niet vergeten. Deze keer de Zweedse serie Quicksand - Störst av allt. Na het kijken kwam ik erachter dat de serie gebaseerd is op het gelijknamige boek van schrijfster Malin Persson Giolito. In 2016 verscheen het boek Störst av allt en in augustus 2018 verscheen de Nederlandse vertaling In dromen lieg je niet. De serie bestaat uit zes afleveringen en is gelukkig geen film. Een serie kan een boek veel beter verfilmen en dit is in Quicksand ook gelukt. De eerste aflevering is heftig met een schietpartij op een middelbare school en Maja Norberg, die onder het bloed zit, wordt gearresteerd door de politie. Ze weet absoluut niet meer wat er gebeurd is en in de zes afleveringen moet het duidelijk worden welke straf ze krijgt voor haar daden. In die tijd komt het geheugen stukje bij beetje terug en als kijker kom je daar via flashbacks achter. Je komt er dan al snel achter dat haar vriendje Sebastian geen beste invloed heeft en haar mee zuigt in het drijfzand. Omdat in de eerste aflevering het al duidelijk is wat het resultaat is, moet de serie het hebben van het verhaal er naar toe en de rechtszaak.

Conclusie:
De serie laat de rijke buurt zien van Stockholm waar het lijkt of alles goed gaat, maar dus niet zo is. Sebastian is een naar persoon en je weet dat er niets goeds uit zo iemand kan komen. Verderop in de serie veranderde mijn mening over hem en kreeg ik zelfs medelijden met hem. Maja is de hoofdrolspeelster en doet dit bijzonder goed. Ik ken de meeste acteurs niet, maar ze doen het allemaal erg goed. Het verhaal is interessant genoeg om het zes afleveringen vol te houden. Het wordt zelfs nog spannend. Het einde had wel beter gekund. Goede serie en hopelijk komt hiervan geen nieuw seizoen. Het verhaal is namelijk af en nu ik weet dat de serie op een boek is gebaseerd klopt dit inderdaad. Ik heb in ieder geval weer een boek voor op mijn nog te lezen lijst en weer een schrijfster rijker.


Recensies:

1 opmerking:

  1. Ja geweldige serie ....en zo spannend ...hou ervan groetjes Ria 🌺🌸🌺🌸🌺🌸

    BeantwoordenVerwijderen