Google Translate

vrijdag 23 augustus 2019

Trollpikken

In de omgeving van Eigersund is een rotsformatie die in januari 2017 de bijzondere naam Trollpikken heeft gekregen. De rots zou op een penis van een trol lijken. De wandeling naar Trollpikken zou wat meer bekendheid krijgen net zoals Preikestolen en Trolltunga totdat op 24 juni 2017 de rots is vernield en de penis is gevallen. Men heeft het er niet bij laten zitten en met behulp van crowdfunding geld ingezameld om de Trollpikken weer te herstellen. Op 7 juli 2019 is de Trollpikken weer in ere hersteld. Op de Franse Wikipedia pagina is de onderstaande tekening van de reconstructie te zien.


De wandeling begint bij een parkeerplaats. De kosten zijn 100 NOK (zo'n 10 EUR). Er kan met een creditcard betaald worden. Vervolgens moet je via een weg de berg op. Het grindpad op de berg is vrij simpel en je kunt rustig om je heen kijken. Trollpikken ligt gedeeltelijk op de route van Vannbassengan.





Informatiebord.








Het bovenstaande pad gaat naar Vannbassengan. Wij nemen de Trollpikken route. Vanaf dat moment is het grindpad afgelopen en begint de klim naar boven. De klim is makkelijker dan Preikestolen.



Trollpikken is in de verte te zien.




Vanaf de andere kant leek Trollpikken meer op een olifant.


Informatiebord.
Informatiebord.


Hieronder twee Youtube filmpjes over het herstelproces van Trollpikken. Het eerste filmpje duurt bijna vier minuten en is een samenvatting. Het tweede filmpje duurt ruim zes uur en laat alles zien.



Meer informatie over Trollpikken:

2 opmerkingen:

  1. Eigenlijk vind ik die olifant leuker maar daar heeft waarschijnlijk niemand het over, behalve jij :-) Heb je eindelijk je wandeldoel bereikt, blijkt dat ding nog plat te zijn ook. Daar had ik toch een iets andere voorstelling van ;-)
    De omgeving is natuurlijk wel de moeite waard om een wandeling te maken. Daar doe je het vooral voor.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De omgeving is zeker de moeite waard en ze hebben het leuk bedacht.

      Verwijderen