Google Translate

zaterdag 24 augustus 2019

Alex

Seriedetails:
Titel: Alex
Jaar: 2017
Regisseurs: Alain DarborgManuel Concha
Verhaal: Mikael CrossMichael HjorthDragomir MrsicNiklas RockströmVanja TorpFrans Wiklund
Acteurs: Dragomir Mrsic, Rakel Wärmländer, Maximilian Alonso Mrsic
Duur: 6 afleveringen van 45 minuten
IMDB cijfer: 6,8Samenvatting:
Alex Lento, een ex-gedetineerde agent, neemt het niet altijd zo nauw met de regels zolang het zorgt voor wat extra inkomsten om zijn zoon en vrouw tevreden te houden. Maar als een bijeenkomst op straat uitdraait op een vuurgevecht en hij per ongeluk zijn partner doodschiet, besluit Alex op het rechte pad te gaan. De lokale leider van de onderwereld, BG, besluit hem niet te laten gaan omdat hij nu wordt gezien als een verrader. Alex doet er alles aan zijn familie veilig af te schermen voor de onderwereld. Als blijkt dat zijn zoon is ontvoerd, slaan de stoppen door bij Alex en molesteert hij elke crimineel die op zijn pad komt.

De serie:
Een serie uit Zweden met een korte titel, Alex. Alex Lento is de hoofdrolspeler in de serie. Alex werkt bij de politie maar is samen met zijn partner corrupt en samen verdienen ze goed bij. Allemaal leuk en aardig maar op een dag schiet Alex zijn partner per ongeluk dood en vanaf dat moment gaat het helemaal mis met Alex. Er wordt een onderzoek naar hem ingesteld en hij wil stoppen met zijn corrupte verleden. Helaas is dit niet zo makkelijk. De criminele leider BG laat Alex niet gaan en bedreigd zijn gezin. Kim, de vrouw van Alex, wist van de corruptie en de dood van de partner van Alex. Ze weet dan ook donders goed dat de bedreigingen van BG reëel zijn. Alex krijgt nog één opdracht en dat is het vinden van het lek die zich in de kringen van BG bevindt. Dit gaat gepaard met het nodige geweld. Alex maakt zich dan ook niet geliefd bij de kijker. Lukt het hem om toch nog enigszins positief over te komen?

Achtergrond:
Dragomir Mrsic die Alex speelt heeft een belangrijke rol in de serie gehad. Hij heeft zelf een crimineel verleden gehad vanwege een roofoverval op de Gotabank 5 november 1990. Het heeft hem drieënhalf jaar cel opgeleverd. Daarna heeft hij zijn leven gebeterd en heeft het uiteindelijk geschopt tot de serie Alex waarin hij eigenlijk een beetje zijn eigen verleden laat zien.

Interviews met Dragomir Mrsic:
- VPRO
- Only by me
- Royal Television Society

Conclusie:
Een harde serie waar de vaart goed in zit met een verrassend einde. Ik heb mij vermaakt. Het tweede seizoen is ondertussen ook al te zien. Ik heb die nog niet gezien. Ik was wel benieuwd in welke stad de serie zich afspeelde en een scene met de tram was voldoende, Göteborg. Wat verder opvalt is dat de zoon van Dragomir ook zijn zoon speelt in de serie en dat ik de hele tijd in Nils Kanto (gespeeld door Jerker Fahlström) een bekend gezicht zag en dit bleek ook zo te zijn. Hij speelde namelijk Olov Stenmark in het tweede seizoen van Kroongetuige.

Recensies:
- Stralend Schrijven
- Mijn Serie
- Cinesalon
- Only by me
- Scriptgirl
- Crime Fiction Lover
- The Guardian

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me spannend ...ga eens kijken of ie op Netflix staat...ben nu Reign aan het kijken...heel veeeeeeel afleveringen maar mooie serie groetjes Ria 🌺🌸💕

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze serie is niet op Netflix te bekijken. Ik heb de serie volgens mij op Canvas gezien.

      Verwijderen