Google Translate

dinsdag 19 september 2023

Barracuda Queens

Seriedetails:
Titel: Barracuda Queens
Jaar: 2023
Regisseur: Amanda Adolfsson
Bedenker: Camilla Ahlgren
Acteurs: Izabella ScorupcoJohannes KuhnkeAlva Bratt
Duur: 6 afleveringen van 45 minuten
IMDB cijfer: 6,4Samenvatting:
De Barracuda Queens, een groep ontevreden rijkeluismeisjes, raken betrokken bij woninginbraken bij hun rijke buren. Overdag zijn het hoogopgeleide studenten en dochters, maar ’s nachts gaan ze op rooftocht. Niemand zal hen ooit verdenken, toch?

De serie:
Op Netflix is het eerste seizoen van de Zweedse serie Barracuda Queens te zien. De serie speelt zich af in 1995 en gaat over een groep tienermeiden die in de eerste aflevering flink in de geldproblemen komen. Door die geldproblemen komen ze op ideeën om aan meer geld te komen en van het één komt het ander en ze gaan inbreken. De serie is gebaseerd op de Lidingöligan bende. Het waren dan geen tienermeiden maar voor de rest klopt het wel aardig met de serie. Eén van de slachtoffers van de Lidingöligan bende was schrijver Jan Guillou. Jan Guillou heeft de Lidingöligan bende verweven in zijn boek Tjuvarnas marknad die helaas niet naar het Nederlands vertaald is.

Conclusie:
Leuke serie om te kijken en ook leuk dat het 1995 is. Het was toen echt wel anders dan tegenwoordig. Daarnaast weer wat geleerd over de Lidingöligan bende waar ik nog niet eerder van gehoord had. In dit Zweedse artikel van Elle is te lezen wat er waar is in de serie en wat er in werkelijkheid is gebeurd.

Recensies:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten