Google Translate

zaterdag 9 september 2023

ReTuna Återbruksgalleria Eskilstuna

In Eskilstuna waren we onder de indruk van de afvalverwerking, In het huisje waar we verbleven ging het scheiden van afval via verschillende kleuren plastic zakjes en konden vervolgens in één bak worden gedaan. Bij de afvalverwerking worden de plastic zakken gescheiden. Vervolgens kwamen we tijdens ons verblijf in Eskilstuna het artikel "Vintageparadijs: in dit Zweedse warenhuis is geen nieuw product te krijgen" uit november 2019 van De Volkskrant tegen. Het artikel gaat over het warenhuis ReTuna, een warenhuis met alleen tweedehandswinkels. ReTuna bestaat in 2023 nog steeds en het warenhuis staat naast de afvalverwerking. In 2019 was het volgens De Volkskrant het eerste warenhuis ter wereld dat volledig uit tweedehandswinkels bestaat. Of dat bijna vier jaar later nog steeds zo is weet ik niet maar het was een bijzonder bezoek aan het warenhuis die in augustus 2015 de deuren opende. De geschiedenis van ReTuna is hier te lezen. 


De afvalverwerking.

Bij binnenkomst valt direct Ikea op. Die had ik niet in ReTuna verwacht maar waarom ook niet? Ze passen er wel goed tussen met hun koopjeshoek. 

Ikea.

Ikea.

Ikea.

In de kringloopwinkel waren een aantal schilderijen te zien.Er waren ook boeken te koop. Er zaten een aantal leuke boeken tussen maar niet gehaald. 


 
Soort bloemenwinkel.

In een andere winkel stonden weer heel veel schilderijen en nog mooie ook. 

We zijn niet met lege handen weg gegaan. Het onderstaande setje kleine bordjes weten te scoren met afbeeldingen van de Sami en een Ikea fika recepten boek met zeer strakke foto's van heerlijke recepten.2 opmerkingen:

 1. Mooie bordjes hebben jullie meegenomen. Dat is iets wat altijd nog wel in de auto past.
  Het lijkt me fantastisch om daar rond te kijken. Al die leuke spullen en vooral die schilderijen zijn prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een mooi concept maar dan moet je de auto niet stampvol hebben :-).

   Verwijderen