Google Translate

zaterdag 28 oktober 2023

Asköviken-Tidö - Naar de vogeltoren

Natuurreservaat Asköviken-Tidö is een van de bekendste vogelmeren van Zweden. In het reservaat staat een grote vogeltoren en dit is één van de grootste vogeltorens die we ooit gezien hebben. De vogeltoren is niet het enigste wat interessant is want we hebben ons de hele dag vermaakt in het natuurreservaat. De folder van Asköviken-Tidö was onze leidraad die dag. Bijna elk punt op de kaart in de folder hebben we bezocht. Als eerste wat meer informatie over Asköviken-Tidö van de website van Naturkartan:

Een verscheidenheid aan gewone en bijzondere vogels gedijen hier, er zijn hier meer dan 250 verschillende soorten gevonden. Ook vogelaars kunnen zich prima vermaken op de verschillende uitkijkplatforms, schuilhutten en in de vogeltoren. Het gebied is gevarieerd met open kustweiden, weilanden, loofbossen en de kasteelomgeving van Tidö. Rondom de baai zijn er wegen en paden voor kortere en langere wandelingen.

In deze post het gedeelte naar de vogeltoren. De dag begon met slecht weer op de parkeerplaats bij Askö en de verwachting opdat moment was dat we na deze wandeling wel klaar waren. Op de kaart hieronder gaat het om de route die begint bij de P bovenin en eindigt bij de vogeltoren (punt 6). 
De vogeltoren.

2 opmerkingen:

 1. Het lijkt me een prachtige wandeling met veel afwisseling. Dat is gewoon fijn genieten van al het groen, rust, ruimte en vogels, als jullie die tenminste gezien hebben. Maar met meer dan 250 soorten zal dat vast wel gelukt zijn :-)
  Ik ben benieuwd naar de rest van de wandeling, want zo te lezen is dit het eerst gedeelte, wat al heel mooi is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er waren wel wat vogels te zien maar niet veel. Je moet dan langer in de toren verblijven denk ik, maar kan het verkeerd hebben. We zijn geen vogelexperts :-). Maar het gebied was zeer zeker de moeite waard.

   Verwijderen