Google Translate

dinsdag 6 september 2011

Ransbysätern

Tussen Sysslebäck en Ransby ligt Ransbysätern.


Dit is een zomerweide die al meer dan 1000 jaar bestaat. In de zomer zijn er koeien, geiten en paarden aanwezig. Ook komt er af en toe een eland langs. Hieronder een overzicht van de weide.


Er zijn 4 huisjes aanwezig die gehuurd kunnen worden. Ze hebben allemaal een eigen naam (Kullabo, Blåkula, Grönkulla en Gråkulla):


Het zijn erg primitieve huisjes. Het eten gebeurd gezamenlijk. Toen we er waren, bakten ze net spekpannekoeken op het vuur:

De pannen hangen onder het afdak.

Vuur waar de spekpannekoeken gebakken worden.
Er is ook een café aanwezig. Deze is open van 20 juli t/m 15 augustus. Hieronder het café:


Hieronder een aantal foto's van de weide:

Geiten.

Overzicht weide.

Overzicht weide van bovenaf.
Toen we er waren was het erg rustig. Er waren geen andere mensen en we kregen vrij veel informatie van de onderstaande jongen:


We weten de naam van de jongen niet meer, maar hij kwam uit Göteborg en verbleef hier de gehele zomer in het huisje Gråkulla. De hoorn die hij in zijn hand houdt, was van zijn overgrootvader en hiermee werden de anderen gewaarschuwd als er een beer in aantocht was.

Eind augustus was het vrij rustig, zomers in juli is er vrij veel te doen, zie onderstaande filmpje:


Ransbysätern is een onderdeel van de de musea in Ransby (Utmarksmuseet en Pilgrimstapeter). De weide is zeer zeker een bezoek waard en als je primitief vakantie wil vieren, komt Ransbysätern zeker in de buurt.

Website Ransbysätern

1 opmerking: