Google Translate

vrijdag 2 september 2011

Vikinggraven Sollerön

We zijn op vakantie geweest in Zweden en zijn daar allerlei bezienswaardigheden tegengekomen. In een serie artikelen worden deze bezienswaardigheden beschreven zodat toekomstige vakantiegangers naar Zweden er ook wat aan hebben. In dit artikel komen de Vikinggraven in Sollerön aan de beurt. In Sollerön staat een openluchtmuseum en is er een wandeling langs de Vikinggraven aangelegd.

Sollerön ligt in Zweden en is een eiland in het meer Siljan in de Zweedse provincie Dalarna. Het eiland is 7,7 km lang en 4 km breed.

Op Sollerön zijn 2 grafvelden van de Vikings te bezichtigen. De wandelroute langs de grafvelden begint bij het lokale historie museum van Sollerön. Het museum is opgericht in 1915 en sindsdien is het uitgegroeid tot een hembygdsgård compleet met meiboom. Hieronder een impressie van het museum:


   Vanuit het museum is het mogelijk om de wandeling langs de Viking grafvelden te volgen.


De wandeling brengt je langs vele informatieborden. Veel overblijfselen, gebouwen, Zweedse huizen en de plek waar Karl Lärka gewoond heeft. Karl Lärka was een bekende fotograaf in Zweden. Meer info over hem is te lezen op Wikipedia. De wandeling voert vervolgens nog langs een mijn, Silvergruvan.

Sollerön lig vlakbij de toeristische plaats Orsa. Mocht je in Orsa zijn, breng dan een bezoek aan het historisch museum en maak een wandeling langs de Viking grafvelden en geniet van alle dingen die je tegenkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten