Google Translate

zaterdag 7 januari 2012

Granberget

In Noord Värmland ligt Granberget. Deze berg ligt 700,5 meter boven de zeespiegel. Bovenop de berg staat een uitzichttoren. Er loopt een wandelpad naar de uitzichttoren. Het beginpunt van de wandeling is te bereiken door weg 62 naar Brattmon te volgen. Sla bij het bord "Fageråsdammen" af naar het oosten. Volg deze afslag nu 8 km en neem dan de afslag "Kvarnsjön". 8 kilometer rijden totdat je het bord "Granberget" ziet. Hiervandaan loopt een pad van 2 kilometer naar de top van de berg.Onderweg naar de top kom je 2 hutjes tegen waar je kunt schuilen en overnachten. Het ene hutje heet "Norra Åselbergssätern". De hutjes liggen op de wandeling Nordvärmlandsleden. Je kunt er overnachten en er is een waterput. Hieronder een aantal foto's van het hutje.

Op internet nog de onderstaande foto's gevonden. De tweede foto is het andere hutje wat aanwezig is.

Bovenop de berg is er een Utsikstornet oftwel een uitzichttoren. Hieronder wat foto's van de uitzichttoren en het uitzicht vanaf de uitzichttoren.


Geweldig uitzicht vanaf de toren. De weg terug ging een stuk sneller dan de heenweg. De heenweg was best wel zwaar en erg modderig. We zijn een paar keer diep weggezakt. Met de auto terug hadden we een andere route genomen en daar kwamen we ook nog een paar geweldige uitzichten tegen.

2 opmerkingen:

  1. Ik dacht: 'Hé Granberget, leuk!', daarbij denkend aan Granberget 20 km. van hier, nabij Hoting in Jämtland dus. Maar er zijn in Zweden wel meer (plaats-)namen die erg vaak voorkomen. Maar daarom niet minder leuk om dit te lezen! Onze berg is ongeveer net zo hoog denk ik :-), ook zulke mooie uitzichten, ook op een meer en op de Noorse bergen in de verte.
    Groetjes,
    Gonny

    BeantwoordenVerwijderen