Google Translate

zaterdag 14 januari 2012

Vakantie 2012

We zijn weer bezig geweest om een vakantie te boeken voor de zomervakantie van 2012. De reisboeken voor Scandinavië opgehaald en op zoek geweest naar een leuke reis. Dit heeft een aantal uren gekost, maar we hebben 2 reizen samengesteld.

1e reis:
Deze begint in Denemarken. De overtocht van Frederikhavn naar Göteborg. In Zweden een verblijf tussen Göteborg en Stockhol. Vervolgens weer een overtocht van Stockholm naar Turku in Finland. Van Turku naar Nurmes. Van Nurmes naar Fins Lapland. Daarna weer naar Zweden en dan naar Zweeds Lapland. De reis terug naar Härjedalen, Dalarna en de overtocht van Göteborg naar Kiel.

2e reis:
Deze begint in Travemünde Duitsland. Overtocht naar Trelleborg Zweden. Omhoog naar Järvsö. Nog verder omhoog naar Zweeds Lapland via Slagnäs. Nog iets verder omhoog naar Jokkmokk. Weer terug naar Slagnäs. Daarna naar Härjedalen. Als laatste naar Gålå Hytter te Noorwegen. Van Gålå naar Göteborg en we rijden in Kiel weer de boot af en gaan naar huis.

Het is de 2e reis geworden. Deze was iets goedkoper dan de eerste. Tevens zijn de reisafstanden van de 2e reis wat korter. De eerste reis had 3 ritten van 8 uur. Dat leek ons iets teveel. Bevalt deze reis dan misschien volgend jaar Finland - Zweden.

Vandaag geboekt en ze gaan uitzoeken of alles beschikbaar is. Maandag weten we meer. Hopen dat het lukt.
6 opmerkingen:

 1. En... is het allemaal gelukt met boeken, alles nog beschikbaar? Ben benieuwd.
  Groetjes,
  Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alles was beschikbaar behalve Kronogård. En dit was nu net het hoogste punt waar we heen zouden gaan. Licht dicht bij Jokkmokk. Men kon er geen bevestiging van krijgen. Nog even afwachten. Mocht het niet lukken dan hebben we nog een paar leuke optrekjes in de buurt van Kronogård gezien. Moet dan wel allemaal net kunnen. Het is dus nog even afwachten. Morgen weer even bellen met de mogelijkheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Ah, dat is heel leuk! Ik vermoedde al dat Kronogård nog wel beschikbaar zou zijn. Ze zijn hier alleen niet altijd zo van de vlotte :-)))

   Verwijderen
 4. Leuk! Ben erg benieuwd naar je verhalen én foto's. Voor nu alvast een hele fijne vakantie.
  Groetjes, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen