Google Translate

dinsdag 21 februari 2012

Tossjön / Tåsjön

Bij ons verblijf in Sysslebäck hebben we een bezoek gebracht aan het Tossjön meer. Dit meer ligt op ongeveer 23 km van Sysslebäck. We waren er op zoek naar iets. We weten helaas niet meer wat, We hebben het in ieder geval niet gevonden. Het was wel een mooie weg langs het Tossjön meer. Op internet was er vrij weinig te vinden. Het blijkt dat het meer ook wel Tåsjön heet. Zie onderstaande afbeelding:

Tåsjön meer (onder Dalarna)
Over Tåsjön is wel wat meer te vinden, maar er zijn 2 Tåsjön meren in Zweden en wel 1 in Värmland en 1 in Jämtland. Op het blog van Gonny is ook een blog te lezen waarin het Tåsjön meer wordt genoemd. Tåsjön in het blog van Gonny is dus de Jämtland versie. Er is echt niet veel te vinden over het meer. Dit terwijl we ergens wat informatie hadden dat er wat te zien was in de buurt. Ook dit is niet terug te vinden. De rit heeft wel een paar aardige foto's opgeleverd.
De onderstaande foto vinden we zelf één van de mooiste foto's die we zelf gemaakt hebben. Hieronder een Google maps afbeelding van het Tåsjön meer:


Mocht je in de buurt zijn van Sysslebäck, breng dan een bezoekje aan het Tossjön / Tåsjön meer. De weg is goed begaanbaar. Een gedeelte gaat over een dijk en het uitzicht is prachtig.

5 opmerkingen:

 1. Nee hoor, dan kan niet! :-) Tåsjön ligt hier, bij Hoting en gaat noord-oostwaarts richting Noorse grens. Maar het is net als met plaatsnamen, ze komen heel vaak meerdere malen voor. Mooie foto's trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou Hans, je bent heel wat oplettender dan ik. 'Oh leuk, even foto's kijken bij Hans. Hij heeft het over een meer dat net zo heet als een meer hier.' Gelijk mijn reactie eronder. Kijk ik een tijdje later weer en ga lezen. 'Oei oei, Hans heeft allang verteld dat er hier ook een meer is met die naam.' Heel mooi om rond te rijden trouwens. Rond het meer in Jämtland is ongeveer 100 km. Wie weet hebben jullie er tijd voor. Kom je ook langs het Vikingen-eiland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het Vikingen eiland lijkt me geweldig om te zien. Als die maar niet op 100 km afstand ligt. Die dag dat we langs Hoting komen is ongeveer 8 uur rijden. Dus erg veel tijd hebben we niet. Als jullie kunnen, komen we zeker een bezoekje brengen en dan foto's maken van het meer in Jämtland.

   Verwijderen
 3. Het vikingeneiland is maar 5 minuten rijden. Het meer is zo'n 50 km lang en vrij smal, dus ca. 100 km als je rondgaat. Jammer dat jullie zo weinig tijd hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaaf. Als we vroeg weg gaan vanuit Slagnäs, dan hebben we nog wel 2 of 3 uur over. Komen we natuurlijk ook bij jullie langs. Als jullie er zijn :-). Kan op de heen- of terugweg.

   Verwijderen