Google Translate

donderdag 16 februari 2012

Zomaar wat foto's

Tijdens de reizen in Zweden hebben we een aantal foto's genomen waar we eigenlijk niet lang genoeg zijn geweest om een verhaal er bij te maken. Ook zijn we op plekken geweest waarvan we niet meer weten waar het was. Die foto's heb ik maar in deze 'Zomaar wat foto's' post gestopt. Hebben ze toch nog ergens een plekje.

Op de berg Branas zijn we niet heel lang geweest. Het is een berg met wat huisjes en de onderstaande brug. De bedoeling was om wat te lopen bij de brug. Helaas mocht je er niet lopen. Toen maar weg gegaan. In de winter is er zat te doen, maar in augustus is het echt een saaie boel. Gelukkig hebben we de foto nog :-).

Branas
In Höljes kwamen we onderstaand toeristenbureautje tegen. Heel grappig gemaakt. Deze vind ik zelf erg lijken op het standbeeld in Vist op deze blogpost van Gonny.
Höljes

Höljes
Höljes heb ik wel eerder beschreven: Höljes Skans, Höljes waterkrachtcentrale en Höljes Rally. Het toeristenbureau niet. Dus bij deze.
 
Hieronder een winkeltje met de naam Loftet in volgens mij Likenäs. Weet het niet helemaal zeker. In ieder geval een heel leuk winkeltje met veel dingen. Natuurlijk als echte toeristen wel wat gekocht. Update: Mail van Eva gekregen en volgens haar klopt het.
Loftet in Likenäs
Hieronder een drietal foto's van een soort Hembygdsgård aan een meer. Het was helemaal uitgestorven. Kwamen we onderweg tegen van Funäsdalen naar Järvsö. Met echte trekkershutten. Helaas niet meer informatie over dit leuke plekje.
Gävleborgs län

Gävleborgs län

Trekkershut, Gävleborgs län
Onderstaande man kwamen we tegen in Tannas in Härjedalen. Leuk gemaakt.
Tannas, Härjedalen
Onderstaande foto's zijn van een meer in Värmland en ik zou niet meer weten welk meer. Dicht bij Syssleback dacht ik. De weg op het dijkje was afgesloten, anders waren we er vast wel overheen gegaan met de auto. Die heeft toch al aardig wat te lijden gehad. De uitlaat moest na de vakantie worden vervangen en we reden het laatste stuk in Zweden met een lek in de uitlaat. Je moet er wat voor over hebben. We hebben helaas geen SUV en die zal er voorlopig zeker niet komen. Alleen als we in Zweden gaan wonen. In Nederland heb je er namelijk nix aan.
Värmland

Värmland

Värmland

2 opmerkingen:

  1. Deze reus in Höljes lijkt qua 'maaksel' inderdaad veel op Vist bij Husqvarna. Ik heb een tijdje zitten zoeken op het net om te zien of er een sage is met betrekking tot deze reus, maar ik kon niets vinden. Het is heel leuk gedaan zo met het toeristenbureau erin.
    Groetjes van Gon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ok, dan hoef ik niet meer te zoeken. Dit was wel één van de leukste toeristenbureaus die we gezien hebben. Het was wel heel erg kneuterig.

    BeantwoordenVerwijderen