Google Translate

dinsdag 20 maart 2012

Långberget

Långberget, een berg die in Sysslebäck ligt. De berg is 630 meter hoog. Bovenop de berg ligt Sport Hotel Långberget. Meer info over het Sport Hotel is te vinden op hun website: http://www.langberget.se. Ze hebben niet alleen een hotel, maar ook vakantiehuisjes. Een aantal 'huisjes' waren echt een plaatje en wel de onderstaande. Dit waren niet de huisjes waar wij in zaten :-(.Tijdens de wandeling door het park  bleek er ook nog een wandelpad door het park te lopen. Kompisled (vriendenpad?).


Het park op de berg nodigt uit om te wandelen. Tijdens een wandeling zagen we vlakbij ons huisje een tweetal koeien in het gras liggen. Dit was een leuk gezicht. Je zag ze echt genieten.Tijdens de wandelingen op de berg hebben we een aantal mooie foto's van de omgeving gemaakt.

We zijn hier een 3-tal nachten gebleven en de berg een aantal keren op en af gereden. Al die keren geen dieren tegengekomen. Op de laatste dag toen we naar de volgende bestemming reden en de berg af gingen, ging het bijna mis. Een moeder eland en jong staken de weg over. Kon gelukkig net op tijd remmen. Dat was de eerste en enige keer dat we elanden in het wild zagen. Nadat ze de weg over waren, keken ze ons nog even aan met een blik van wat hebben die nu? Helaas hadden we de camera te goed opgeborgen en konden we net geen foto's maken.

1 opmerking:

  1. Mooie foto's! En ja, je ziet die koeien genieten. Nu maar hopen dat het bij die ene 'ontmoeting' met elanden op de weg blijft!

    BeantwoordenVerwijderen