Google Translate

zaterdag 3 maart 2012

Åsa

Dit keer gaat het niet over Zweden. Het heeft er heel in de verte wel mee te maken vanwege de naam Åsa. In oktober 2011 liep er rond ons huis een dier. We wisten niet welk dier het was, maar op een avond zagen we heel snel iets wegvluchten. Het bleek een kat te zijn. We hebben een bakje melk neergezet en de kat kwam daarop af en had blijkbaar een enorme dorst. In november 2011 was het slecht weer. Regen en wind. We hebben de volgende dag weer een bakje melk neergezet en weer kwam de kat daar op af. We konden het katje pakken. Die was er natuurlijk niet echt blij mee, want de verwildering zat er goed in. Het bleek een heel jong en klein katje te zijn en zag er ontzettend verwaarloosd uit. We hebben het katje maar binnen gelaten. Het katje moest met een handschoen worden gepakt, want het was erg verwilderd. Na een paar dagen ging het goed en was het katje rustig. Hieronder 2 foto's van het katje toen het een paar dagen bij ons was.Tja, wat nu? Het was duidelijk dat het beestje niet ergens thuis hoorde. Omdat het katje in november nog zo jong en klein was, lijkt het een stoppelkat. We waren er direct gek op en hebben het een naam gegeven. Omdat we dachten dat het een poes was en geen kater hebben we de kat Åsa genoemd. Het leek ons wel leuk om de kat een Zweedse naam te geven. Het was niet echt de bedoeling om een kat in huis te halen. Vroeger hadden we ook katten, maar onze zoon was er toen erg allergisch voor. Omdat dat alweer zo'n 15 jaar geleden is, hebben we maar besloten om Åsa te houden. Kattebak en bench gehaald. Met de kerst (2011) ging het goed met Åsa en vermaakte zich met de kerstboom. De ballen vlogen in de lucht en we kwamen er ook achter dat het een kater was en geen poes. Hieronder de kerstfoto's:We zijn nu bijna 4 maanden verder en Åsa groeit goed en heeft het prima naar zijn zin bij ons. Het is nog steeds een felle rode kater en zeer eigenwijs. De foto's van hieronder zijn van vanavond (3 maart 2012) en laat zien dat het al een flinke Åsa is geworden :-).Wordt vervolgd over een half jaar of zo. Afwachten hoe het dan gaat met Åsa. Hij is nog niet buiten geweest omdat we langs een vrij drukke weg wonen en daar liggen geregeld aangereden katten. Van de zomer zal Åsa wel buiten komen. Ben dan benieuwd hoe het gaat met de kippen :-).

7 opmerkingen:

 1. Geweldig! Wat een leuk logje. En wat een mooie naam, maakt het uit dat het toch een kater is. Wat een clown, die steelt de show. Foto drie en vijf zijn wel super leuk. Wij hadden vroeger thuis (bij mijn ouders dus) ook altijd rode katers én kippen. Die kippen zaten wel in een ren. De katten taalden er eigenlijk nooit naar. Heel veel plezier met Åsa die het maar heeft getroffen en geef hem maar een dikke knuffel van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij was vanmorgen wel heel erg fel op de eekhoorn die voor het raam liep.

   Verwijderen
 2. Gossie, wat ziet Åsa er op de eerste foto zielig uit. Hij is nu behoorlijk opgeknapt. Hij heeft het getroffen met jullie.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig dat jullie voor het kat(je) zorgen. Ziet er mooi uit! Zelf hebben wij twee katten gehad. Nu even niet, helaas een doodgereden en de ander bezweken aan nierproblemen, dus vonden we het eerst even welletjes. Onze jongste dochter kwam altijd thuis met allerlei dieren, van vogels tot katten en nu heeft zij zelf ook katten, honden, konijnen etc. Als we behoefte hebben aan dieren om ons heen gaan we altijd even bij haar op bezoek. Dat blijft toch leuk, die dieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Åsa get hold his name :-)
  Very touching story about Åsa and his name same Åsa found nice
  home which he self choose 😊...carefully home with some game and gett some candy too 🙋... Good end to the story and congratulation to Åsa. I like story with good end 😊👌👍
  It's nice when your blog change the languages ! Thank for that 👌

  BeantwoordenVerwijderen
 5. You can take more photografs with Åsa , who's tricks with him :)....

  BeantwoordenVerwijderen