Google Translate

zondag 11 maart 2012

Stena Line

Stena Line.De veerboot heeft ons een aantal keren naar Zweden / Noorwegen en weer terug gevaren. Dit leverde een paar leuke foto's op. Toen we de onderstaande foto's maakten, was het mooi weer. Zulk mooi weer hebben we nog niet weer gehad.

De bovenstaande foto is eigenlijk de reden van deze blogpost. Het geeft precies weer hoe geweldig de zee is bij schemerend weer aan het einde van een mooie dag.

12 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's. Wij zijn nog altijd over de bruggen gereden, of de korte overtocht per boot, dus niet op zo'n groot schip. Nu kan ik dus hier even meegenieten.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn nog niet over de bruggen gereden. Dit jaar wel een korte bootovertocht. Kijken hoe dat bevalt. De overtocht Göteborg - Kiel is favoriet. Een nacht slapen en dan 550 km naar huis toe. Vanuit Frederikshavn was het zo'n 10 uur rijden. Dat was niet fijn :-).

   Verwijderen
 2. Vroeger gingen wij ook wel met de boot, zelfs van Amsterdam naar Bergen, dat was luxe. Die lijndienst bestaat jammer genoeg niet meer. Altijd goed voor prachtige plaatjes. De onderste foto is inderdaad supermooi! Een aparte blogpost waardig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De foto niet eens bewust gemaakt. De panoramafoto bestaat uit 3 foto's en ik was begonnen aan de linkerkant en kreeg de rechterkant er zo gratis bij. Het geeft de sfeer wel heel goed weer en het was natuurlijk op de heenreis :-).

   Verwijderen
 3. Oh ja, wij rijden nu altijd over de bruggen. Dan is het naar Friesland wel ruim 2100 km! Maar hoe vaker je het rijdt, hoe korter het lijkt :-) en we maken er altijd een beetje een mini vakantie van, dus we hebben er helemaal geen hekel aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat hier niets mee te maken heeft, dat is de overtocht van 55 minuten tussen Gedser en Grossenbrode. Hier gaat de trein op de boot. Wordt in drieën gesplitst en de wagens worden met enorme kettingen vastgemaakt. De buitenlanders - en dan denk ik voornamelijk aan Amerikanen - die keken hun ogen uit. Je kunt de wagen uit en naar boven het schip in, iets eten en drinken. Maar dat met de trein 'in stukjes' op de boot, dat bestaat bijna nergens en is heel bijzonder. Eva.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ken ik niet. Wel gaaf om het een keer mee te maken. Heb wat foto's gezien op Google.

   Verwijderen
  2. Het probleem is alleen dat je van te voren niet weet welke ferry een treinferry is, tenzij je in een spoorboekje gaat kijken... Want niet alle overvaarten zijn treinferrys. Eva.

   Verwijderen
  3. Wanneer je van Duitsland naar Denemarken gaat, dan is het een weldaad om van de boot Denemarken in te rijden, na die vreselijk drukke Autobahn. Het verschil is groot. Eva.

   Verwijderen
  4. De autobahn is echt verschrikkelijk. Heenweg gaat nog wel maar de terugweg is echt erg. Je ademt gelijk alle gassen weer in. Op dat moment begint de heimwee al :-).

   Verwijderen
  5. Ja, ik herinner mij komend uit Nederland, dat ik zoiets had van: blik op oneindig. Het duurt ongeveer zo lang, ik stopte niet en nergens en reed in een ruk naar de boot in Grossenbrode. Daar lag dan misschien de bekende Theodor Heuss... om je over te varen. Eva.

   Verwijderen