Google Translate

donderdag 10 mei 2012

Orsa


Orsa is de hoofdplaats van de gemeente Orsa in het Dalarna. De plaats heeft volgens Wikipedia 5278 inwoners (2005). Een spoorwegemplacement met authentiek stationsgebouw. Dit spoorwegemplacement heeft in het verleden gediend voor het rangeren van treinen voor het houtvervoer; van het spoor dat nu in de zomer dient voor de Inlandsbanan naar een spoor richting Bollnäs en kust; het hout gaat tegenwoordig allemaal via het wegvervoer. Soms is er in de zomermaanden ook een stoomtreinverbinding met Mora.

Hieronder een aantal foto's van Orsa.

Locomotief
Straat
Straat
School
School met speelplaats
Over de school kon ik niet veel informatie vinden. De toestellen waren vrij nieuw en leuk. Zelfs onze kinderen vonden ze leuk en dat zegt nogal wat.

Kerk van Orsa
Natuurlijk heeft ook Orsa een kerk. Op de website van Svenskakyrkan is de historie te lezen van deze kerk. De geschiedenis gaat terug tot in de middeleeuwen.

Cafe Smitgården
Orsa heeft zijn eigen berg genaamd Grönklitt. Het vakantiepark Grönklitt is een bekend vakantiepark. Het Björnpark is ook gevestigd op Grönklitt. In een eerder blogpost had ik het al over de wandeling Rädsjön Runt. Tijdens een andere wandeling kwamen we het bovenstaande bord tegen. We zijn er niet geweest, maar nu ik de informatie op internet lees, hadden we er gewoon heen gemoeten. Hier is de website van Cafe Smidgården te vinden. Een afbeelding van de Cafe website hadden ze op het wiel moeten plaatsen. Het ziet er heerlijk uit.


Hieronder nog een aantal foto's van de omgeving.brodernahalvarsson
Het huisje wat bij het meer stond, was gemaakt door Bröderna Halvarsson. Het bedrijf is opgericht door de gebroeders Tommy en Anders Halvarsson. Het bedrijf bestaat nu uit 8 personen en is gevestigd in Mora. Zie ook hun website brodernahalvarsson.

3 opmerkingen:

 1. Ja, dat heb ik ook wel eens, achteraf denken dat je toch had moeten gaan. Maar voor zulke wafels zeker! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een sfeervol verslag, met je spelende kinderen erbij. De muziek slaat alles! Die zette ik al eens op m'n Fcbook-bladzij ;-)

  Wanneer reizen jullie weer hier naar toe?

  Groeten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn niet onze spelende kinderen :-). Die zijn wat groter. De muziek is leuk? Sofia Jannok via Gonny leren kennen.

   In augustus gaan we er weer heen. Nog 2,5 maand. Nog even volhouden...........

   Verwijderen