Google Translate

zondag 4 november 2012

Schilderij

We hebben afgelopen vakantie een loppis bezocht. Het oog viel op een Zweeds schilderij en wel het onderstaande schilderij. Het was aan het begin van de reis en de vraag was of we dit groot ding wel 3 weken mee konden zeulen. De eigenaar van de loppis dacht dat we de prijs te hoog vonden. We konden het voor 50 kronen meenemen. Dat was wel erg weinig en voor dat geld konden we hem niet laten liggen. Dus meenemen maar.

Schilderij met lijst
Na het verlaten van Håverud bleek al heel snel (na 4 kilometer) dat het schilderij te groot was. De lijst eraf gehaald en onderweg in de afvalbak gegooid en nu ging het goed. Uiteindelijk is het schilderij in ons huis beland. Wat gezocht naar de maker van de schilderij. Niets te vinden. Ondertussen stond de afgelopen paar maanden het schilderij zonder lijst. Moe van de reis :-). 

Gea heeft het schilderij naar de Regenboog in Nijverdal gebracht voor een nieuwe lijst. Een paar dagen later was het resultaat daar.

Een strak gespannen schilderij met nieuwe lijst

Een strak gespannen schilderij met nieuwe lijst
Het schilderij hangt nu in de kamer. Bij de loppis waar we het schilderij gehaald hadden, was nog een ander mooi schilderij aanwezig. Deze niet meegenomen, maar gelukkig hebben we de foto nog.

Ander schilderij

9 opmerkingen:

 1. Ja ze geven hier de schilderijen, gewoon weg, ik sta ook vaak met open mond te kijken, wat ik hier vind
  Ze zijn schitterend , mooie aanwinst
  fijne maandag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De nieuwe lijst was veeeel duurder dan het schilderij. Moet ik wel zeggen dat ze het schilderij ook hebben strak gespannen en dat was nogal een werkje.

   Verwijderen
 2. Gaaf!!! Maar dat andere schilderij, vind ik ook waanzinnig!!!! Jammer dat die niet meer mee kon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is het nadeel van een loppis als je daar iets leuks ziet, hoe moet je het meenemen. Ik zou zo een aanhanger vol krijgen. Het schilderij hangt er mooi bij in de nieuwe lijst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zitten er wel eens over te denken om met een busje naar Zweden te gaan....

   Verwijderen
 4. Erg mooi schilderij en dat voor maar 50 kronen!
  Volgende keer maar een aanhanger mee?

  Groetjes, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu kun je iedere dag van deze geweldige aankoop genieten.
  Erg hè, dat je niet alles kan meenemen. Ik denk nog steeds aan die mooie schommelstoel...maar ja, dat ging echt niet.
  Groetjes, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is het. Jammer dat wat je mee kunt nemen zo beperkt is. Maar ik denk maar zo, misschien volgend jaar meenemen. Zo heb ik een boek van Carl Linneaus 2 jaar geleden gezien en niet gekocht. Afgelopen zomer wel. Het was wel het laatste exemplaar en ook inkijkexemplaar, dus nog voor de helft gekregen ook. We hebben al met al nog aardig wat meegekregen.

   Verwijderen