Google Translate

zaterdag 19 januari 2013

Hölick


Hölick is een vissersdorp in de gemeente Hudiksvall, Hälsingland, die is gelegen op Hornslandet zuidoostelijke punt en voormalig loodsstation (een rol die aan het eind van de jaren 1900 werd overgenomen door Ljusne). Het vissersdorp bestaat uit een jachthaven, een grote camping, zomerhuisjes en een paar woningen, een piloot toren, een kleine vuurtoren en het prachtig gelegen Hölick kapel waar religieuze diensten en ceremonies worden gehouden tijdens de zomer.
Hölick is een populaire lokale bestemming in de zomer. In Hornslandet ligt Hölickgrottorna en dat is één van de langste grotten in Noord-Europa (1095 m). (Bron: Wikipedia).

Tijdens ons verblijf in Järvsö kwamen we in Hölick terecht. De weg er naar toe was erg leuk. Uiteindelijk kwamen we op een strand terecht. Erg mooi plekje. Het was al wat later toen we er aankwamen, dus erg weinig van de omgeving gezien. Hieronder de foto's van het strand van Hölick.

We hebben er even gelopen en zagen dat er mooie wandelingen uitgezet waren. Helaas was het te laat om nog een wandeling te maken. Na de informatie gelezen te hebben, zijn de grotten erg interessant. Hieronder een tekening van het grottenstelsel. Verder geen foto's kunnen vinden van de grotten.

Grotten stelsel
Dichtbij het strand was een resort aanwezig en wel  het Hölick Havsresort. Deze plek was erg leuk en misschien iets voor een volgende keer. Toevallig hebben we deze plek aankomende zomer voor 3 nachten besproken. We gaan de komende zomer met zijn 3'en en er is op Hölick Havsresort een vakantiewoning te huur voor maximaal 3 personen. Een vakantiewoning voor 4 personen was ons veel te duur. Genoeg te zien in de buurt komende zomer.

Als laatste nog het informatieboekje over Hölick.


1 opmerking:

  1. En daar racen wij 4x per jaar langs, 2x heen en 2x terug :-). Jullie gaan er lekker drie dagen vertoeven. Vooral de grotten spreken me aan. Leuk dat jullie de vakantie weer geboekt hebben. Heerlijk om naar uit te kijken!

    BeantwoordenVerwijderen