Google Translate

vrijdag 18 januari 2013

Vakantie 2013

Januari 2013. 2012 is voorbij en de vakantieplannen staan weer voor de deur. Goh, wat wordt het dit jaar? Zweden natuurlijk :-). Vorig jaar zijn we 3 weken op vakantie geweest. Dit is na te lezen op deze blogpost en deze blogpost. Na lang denken is het dit jaar toch weer 3 weken geworden. Eerst hadden we het idee om op 2 plekken allebei een week te blijven. Op verschillende sites gekeken en overal dezelfde huisjes. Zodra een huisje leuk werd, schoot de prijs omhoog. Sommige waren erg gaaf en waren helemaal back to basic, zonder stroom en stromend water binnen. Erg leuk, maar toch zeer prijzig. Onze dochter denkt anders over zulke huisjes :-). We kwamen er niet uit. Uiteindelijk toch maar weer gewacht op de reisboeken van Scanbrit en OAD. Het rondtrekken trekt toch weer. Vorig jaar van Zuid Zweden naar Lapland en Noorwegen gegaan. Dit jaar gaan we weer wat nieuws doen en dat is Finland. Het andere nieuwe is dat we met zijn 3'en gaan. Onze oudste zoon blijft alleen thuis. Erg benieuwd hoe dat gaat bevallen.

De reis gisteren gecheckt of alles vrij was en alles was beschikbaar, dus geboekt. Hieronder de reis. Vorig jaar zijn we naar Lapland geweest en hoewel het op het eerste gezicht wat tegen viel, trekt die uitgestrektheid toch wel weer. Slagnäs was erg goed bevallen en een perfecte tussenstop. Afgelopen zomer zijn we even in Hölick geweest. Leek ons toen erg leuk. Een blogpost volgt nog.

A) Overtocht Kiel - Göteborg

B) Säfsen (Hier zijn we eerder geweest)

C) Lofsdalen

D) Slagnäs

E) Iso-Syöte, Pudasjärvi (Finland)

F) Slagnäs

G) Hölick

H) Orsa (Hier zijn we eerder geweest)

I) Overtocht Göteborg - Kiel

Vakantie 2013

5 opmerkingen:

 1. Een beetje zoals mijn moeder en ik het in gedachten hebben. Maar dan omgedraaid. En bij ons komt Finland niet in het programma voor. Maar met drie weken moet je toch behoorlijk wat kunnen zien.

  Alvast veel voorbereidplezier gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om mee te lezen over de voorbereidingen. Toch weer het hoge noorden...En Finland is bijzonder, veel overeenkomsten met Zweden maar zeker ook verschillen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Hans,
  Leuk om te lezen dat jullie je vakantie al geboekt hebben en...dat we alvast een beetje mee kunnen reizen! Lijkt me best wel spannend nu jullie oudste zoon thuis blijft!! Weer een hele nieuwe fase waar je aan moet wennen. Hebben jullie alle huisjes al geboekt? Voelt dat niet een beetje aan van dat je gebonden bent?? `k Ga zo even kijken bij Säfsen en Orsa waar jullie eerder zijn geweest!

  Groetjes Richt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Richt,

   Inderdaad wel spannend dat onze oudste thuis blijft. Zal wel anders zijn dat hij niet meegaat. Je moet ze toch een keer loslaten. Alle huisjes zijn geboekt. Erg handig dat we weten hoe duur het allemaal is geworden. Geen verrassingen meer wat dat betreft. Het moet financieel allemaal wel kunnen. Gebonden? Valt wel mee. We hebben het elke keer zo gedaan en dat beviel erg goed. Genoeg gezien :-).

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen