Google Translate

dinsdag 26 februari 2013

Hjort i Sälen


Ik heb het over Olnispagården eerder gehad in deze blogpost. In het onderstaande gebouw was een soort expositie.


Overal hingen schilderijen van Dalarna paarden met een hart als mond en een opvallend oog. Een aantal schilderijen zijn hieronder te zien:
Er waren niet alleen schilderijen, maar ook de bekende Dalarna paardjes en paardenkoppen die hetzelfde motief hadden.


Nog meer schilderijen.


De schilderijen waren afkomstig van Hjort i Sälen. Hjort i Sälen is eigenlijk Catarina Catta Hjort.Hjort i Sälen betekent Herten in Sälen en dat is erg leuk bedacht. Hieronder een tweetal foto's van haar.
Catarina is sportlerares op de school in Sälen en fanatiek skiester. In de zomervakantie is ze volgens mij altijd aanwezig op Olnispagården.


Op internet is vrij veel over Catarina te vinden. Ze heeft een eigen blog: Varje dag är en unik dag!. Hieronder een foto van haar blog. Dit blog wordt niet meer actief bijgehouden.


Het andere blog wat ze bijhoudt is Hjort i Sälen. Op Facebook is ze ook actief. Spontane vrouw en erg leuk het werk van haar gezien te hebben. Het zijn niet alleen schilderijen, maar tevens andere spullen zoals tafels, dienbladen, vogelhuisjes etc. Dit is goed te zien op haar Google+ pagina. Een afbeelding van die pagina staat hieronder.


Een schilderij zat er niet meer in. We hadden al een schilderij gehaald en dit was al een probleem om mee te nemen. We hebben toen maar 4 kaarten gehaald. Hieronder staan ze. Ze hangen nu op de kamer van onze dochter.
6 opmerkingen:

 1. Leuk om zo kennis te maken met Catarina en haar schilderkunst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. En erg herkenbaar. Ze heeft altijd dezelfde stijl, maar ze schildert ook portretten.

   Verwijderen
 3. Ja, daar wordt je vrolijk van!
  We gaan er eens langs op een zomerse dag.

  BeantwoordenVerwijderen