Google Translate

zondag 17 februari 2013

Outlander

Filmdetails:
Titel: Outlander
Regisseur: Howard McCain
Jaar: 2008
Verhaal: Dirk Blackman en Howard McCain
Acteurs: Jim Caviezel, Sophia Myles en Ron Perlman
Duur: 115 minuten
IMDB cijfer: 6,3

Outlander

 Outlander trailer

Outlander is een film die gebaseerd op het Beowulf verhaal. Hier heb ik het al eerder over gehad in deze blogpost (The 13th warrior). Deze keer is Beowulf iemand (Kainan) van een ander ruimtestelsel die per ongeluk op de aarde in Noorwegen crasht in het jaar 709 na Christus. Kainan wordt gevangen genomen door Wulfric en die noemt Kainan Outlander. Kainan was niet alleen op de aarde belandt, er moet natuurlijk ook een Grendel aanwezig ijn volgens het Beowulf verhaal. In deze film is Moorwen de Grendel van het verhaal. De Moorwen is een soort draak en leefde op een planeet die gekoloniseerd werd door Kainan en soortgenoten. Het verhaal over Moorwen en Kainan wordt in flashbacks tijdens de film duidelijk.

Moorwen

De Moorwen zorgt er bij toeval voor dat het koninkrijk van Wulfric oorlog krijgt met het dorp van Gunnar. Gunnar wordt gespeeld door Ron Perlman en als je Gunnar ziet zie je eigenlijk ook Hellboy voor je :-). Die beste man is echt een neanderthaler. De hamer van Gunnar is te koop op de Strongblade website.

Gunnar
Hellboy
Een mooie tekening van Gunnar is te vinden op deze website.

Gunnar
De net genoemde Outlander website bevat erg veel informatie over de film. Artikelen en informatie over o.a. de locatie van de filmopnames. De filmopnames waren niet in Noorwegen, waar het verhaal zich afspeelt, maar in Nova Scotia te Newfoundland en Labrador in Canada.

Wat volgt is een spannend verhaal over de strijd tegen de Moorwen met mooie beelden van de omgeving.

Omgeving

Het verhaal van de film is in zijn geheel te lezen op de website van themoviespoiler. De website van Wikipedia geeft tevens wat achtergrondinformatie.

Interessant is dat de rol van Outlander eerst door Karl Urban gespeeld zou worden.Karl Urban speelde de hoofdrol in de film Pathfinder (eerder besproken in deze blogpost). Jammer dat Jim Caviezel de rol van Outlander speelde. Ik heb laatst de film Dredd gezien en de rol van Judge Dredd werd gespeeld door Karl Urban. Geweldig gespeeld door Karl Urban. De hele film is de helm van Dredd niet af geweest. Precies zoals in de strips.

De film Dredd met Karl Urban als Judge Dredd
De comic Judge Dredd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten