Google Translate

zaterdag 21 september 2013

Geen weg terug - Sandra Berg

Boek details:
Auteur: Sandra Berg
Titel: Geen weg terug
Verschijningsdatum: April 2011
Bladzijde: 169 blz
Uitgeverij:Uitgeverij Cupido
Productsoort: eBook
ISBN: 978949076329

Samenvatting:
Als Gooische vrouw Lisa via internet een Zweedse man leert kennen, besluit ze in een opwelling om haar verwende leventje van shoppen, tennissen en uitgaan, én haar ontrouwe echtgenoot vaarwel te zeggen en vertrekt naar Zweden. Maar daar is het leven niet zo makkelijk als ze dacht...

Sandra Berg (Foto van Wikipedia)
Sandra Berg, geboren op 15 oktober 1960, heeft al een groot aantal boeken (24 tot nu toe) geschreven. Ik had nog niet van haar gehoord totdat ik de boeken van Elly Koster had gelezen. Sandra zit net als Elly bij dezelfde uitgeverij, namelijk Uitgeverij Cupido. Sandra heeft al heel wat meegemaakt in haar leven. Dit is te lezen op de Biografie pagina van haar website www.sandraberg.nl. Sandra woont sinds 2005 in Zweden, Dit zal vast de reden zijn dat Zweden regelmatig terugkomt in haar boeken. In het boek Geen weg terug speelt Zweden een belangrijke rol. Het verhaal draait om de 40-jarige Lisa Werther-Rehman en haar luxe leventje. Ze is bijna 20 jaar getrouwd met Rick en heeft een 16-jarige dochter, Helen, huishoudster Annie Leuve en een beste vriendin, Katharina Hebstein. Het boek tot bladzijde 62 gaat over het leven van Lisa in Nederland. Het leven van Lisa gaat helemaal nergens over. Het is sterk overdreven. Dit is waarschijnlijk bewust gedaan zodat het leven in Nederland en in Zweden elkaars tegenovergestelde zijn. Via de website Dating.com (de website is in het echt een escort service website) krijgt ze contact met de Zweed Filip Olsson uit Dannäs, Jönköpings Län. Lisa vliegt naar Zweden en landt op het vliegveld Landvetter te Göteborg. Dannäs is vrij onbekend in Zweden en het enige wat ze wist van Filip was High Chaparral vlakbij Anderstorp. High Chaparral bestaat echt, het is een western thema park in Kulltorp. Hier is hun website te zien. In Zweden verblijft Lisa heel even in het dure Park Inn hotel te Värnamo in Småland, met meubels van Källemo, Svenssons i Lammhult en Bruna Mathsson. Lisa gaat al gauw naar een goedkoper alternatief in Hjälmaryd. Hjälmaryd ligt 4,6 km van Dannäs. De plaatsjes Reftele en Forsheda komen heel even aan bod in het verhaal. In Zweden ontmoet Lisa natuurlijk Filip Olsson, Anna Lund, Kajsa Mellerström en boswachter Sven uit Skogsbo.

Wat te zeggen over dit boek? Er weinig. Het eerste deel van het boek is zoals gezegd sterk overdreven. Het leest erg onrustig. Het deel in Zweden is leuk om te lezen en dit was ook de reden dat ik het gelezen heb. Het einde komt erg snel en is voorbij voordat je het door hebt. Niet echt een topboek. Wie weet zijn andere boeken van Sandra Berg beter.

Op internet kon ik maar één recensie vinden over dit boek.

8 opmerkingen:

 1. Ik heb 2 boeken van haar geluisterd, die beiden in Zweden spelen. Het is niet van een bijzonder gehalte en het zijn niemandalletjes (huu ... schrijf je dat zo?) met weinig diepgang! Lekker onbenullig luister entertainment als je je nergens op hoeft te concentreren (tijdens het breien of zo ☺ )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben ik dus niet de enige. Het verbaasde me al hoeveel boeken ze schreef in zeer korte tijd :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet nog altijd boeken van haar lezen. Ik ben heel erg benieuwd naar het boek 'Reis naar het noorden'. Maar wat ik zo lees, beloofd het allemaal weinig goeds...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Reis naar het noorden lijkt me ook wel interessant. Blauwe sneeuwpoppen ook. Ik zou voor een ebook van 5 EUR gaan. Dit valt wat prijs betreft nogal mee.

   Verwijderen
  2. Jammer dat ik geen e-reader heb ;)
   Ik leen het boek een keer in de bibliotheek, dat kost me dan helemaal niets. En mocht het niet bevallen, is het in ieder geval geen miskoop.

   Verwijderen
 4. De beschrijving doet vermoeden dat het toch een goed leesbaar boek moet zijn. Jammer dat het tegenvalt.
  Groetjes, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen